Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Oslo

Oslo, Norveška, izvor: flickr.com

Oslo je glavni grad Norveške. Nalazi se na rubu istoimenog fjorda. S druge strane Osla prostiru se zelena brda i planine. U granicama grada postoji 40 otoka od kojih je najveći Malmøya i 343 jezera.

Oslo, Norveška, izvor: flickr.com, by Hans Kremers
Država: Norveška (Oslo je glavni grad)
Broj stanovnika: 590.041
Stranice grada: http://www.oslo.kommune.no/
Oslo, Norveška, izvor: flickr.com, by Hans Kremers

Korisne informacije: www.visitoslo.com

Oslo, Norveška, izvor: flickr.com, by Hans Kremers

Oslo ima vlažnu kontinentalnu klimu. Trajanje dana varira ovisno o godišnjem dobu, od 18 sati i više ljeti do oko 6 sati zimi.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-3 -3 0
TravanjSvibanjLipanj
5 12 15
SrpanjKolovozRujan
17 16 17
ListopadStudeniProsinac
6 1 -2

Glavni grad Norveške prepun je boja! Oslo, grad Vikinga, oduševit će vas zelenim brdima, jezerima, otocima i spektakularnim fjordovima. Odabrali smo znamenitosti koje bi svatko trebao posjetiti prilikom putovanja u Oslo.

Poslovni put početkom ožujka te mjeseca svibnja me odveo u Oslo, grad koji sam oduvijek željela posjetiti, a mislila sam da neću imati prilike. Što očekivati i kako najbolje provesti slobodno vrijeme u trećem najskupljem gradu na svijetu (odmah poslije Tokija i Moskve).


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila