Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Kijev

Kijev, glavni grad Ukrajine, izvor: flickr.com

Kijev je glavni i najveći grad Ukrajine. Leži na rijeci Dnjepru. Prestižno je industrijsko, trgovačko i kulturno središte sa sveučilištem, znastvenim akademijama i zavodima, muzejima i kazalištima. Grad je to svjetski poznatih znamenitosti.

Kijev, glavni grad Ukrajine, izvor: flickr.com, by Ezioman
Država: Ukrajina (Kijev je glavni grad)
Broj stanovnika: 2.700.000
Stranice grada: http://www.kiev.info/
Kijev, glavni grad Ukrajine, izvor: flickr.com, by Ezioman

Službene stranice: www.kiev.info

Kijev, glavni grad Ukrajine, izvor: flickr.com, by Ezioman

Kijev ima vlažnu kontinentalnu klimu, a najbolji mjeseci za posjetiti Kijev su lipanj, srpanj i kolovoz. Snijeg pada i zadržava se od sredine studenog do kraja ožujka.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-6 -4 0
TravanjSvibanjLipanj
7 14 17
SrpanjKolovozRujan
18 17 13
ListopadStudeniProsinac
7 1 -2

Čini li se i Vama Ukrajina kao daleka, egzotična, istočna zemlja? Po meni istok je zanimljiv, neistražen, pomalo divlji i samim tim zanimljiva pustolovima. Pogotovo ako putujete motorom! U prvom putopisu o Ukrajini pročitajte više o Kijevu, kao i o razlikama Kijeva i dijela Ukrajine u kojem je vrijeme stalo!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila