Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Sankt Peterburg

Suveniri iz Sankt Peterburga, Rusija, izvor: flickr.com

Sankt Peterburg, od 1914. do 1924. zvan Petrograd, od 1924. do 1991. Lenjingrad, nalazi se na ušću rijeke Neve u Baltičko more. Grad je bogate kulture i brojnih poznatih građevina, grad u kojem nema nebodera!

Sankt Peterburg, Rusija, izvor: flickr.com, by Nathan Wind
Država: Rusija
Broj stanovnika: 4.661.219
Stranice grada: http://st-petersburg.ru/en/
Sankt Peterburg, Rusija, izvor: flickr.com, by Nathan Wind

Korisne informacije: www.saint-petersburg.com

Sankt Peterburg, Rusija, izvor: flickr.com, by Nathan Wind

Klima je vlažna kontinentalna s kratkim svježim ljetima i dugim oštrim zimama. Zbog utjecaja Baltičkog mora zime nisu toliko hladne kao u većem dijelu Rusije i ima više padalina.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-6 -6 -1
TravanjSvibanjLipanj
4 11 15
SrpanjKolovozRujan
17 15 10
ListopadStudeniProsinac
5 -1 -4

Nakon obilaska Ermitaža krenuli smo u "ruski Versaj" po imenu Peterhof Palace, koji je rezultat opsjednutosti Petra Velikog zapadnom Europom. Posjetili smo i Crkvu prolivene krvi i glavnu ulicu, Nevsky prospekt. Saznajte i mnoge korisne informacije o St. Petersburgu.

Krenite s nama u nekoć slavni carski grad, St. Petersburg. U prvom putopisu posjetit ćemo Ermitaž i Zimsku palaču, voziti se turističkim brodom po rijeci Nevi i saznati zašto sve javne građevine imaju neautomatizirana vrata.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila