Mjesto za sve ljubitelje putovanja

1 osoba je rekla da joj se sviđa

Peking

Ljetna palača u Pekingu, izvor: flickr.com, by Betta design

Peking, zvan i sjeverna prijestolnica, je glavni grad Kine. Drugi je po veličini kineski grad i političko, kulturno i obrazovno središte države.

Peking, Kina, izvor: flickr.com
Država: Kina (Peking je glavni grad)
Broj stanovnika: 8.495.000
Stranice grada: http://www.ebeijing.gov.cn/
Peking, Kina, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.beijingpage.com

Peking, Kina, izvor: flickr.com

Klima u Pekingu je vlažna kontinentalna pod utjecajem monsuna. Obilježena je vrućim i vlažnim ljetima i hladnim, vjetrovitim i suhim zimama.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-3 -1 6
TravanjSvibanjLipanj
13 20 24
SrpanjKolovozRujan
26 25 20
ListopadStudeniProsinac
13 5 -1

Kineski zid, sjajna ideja stara 2000 godina koja nikad nije poslužila svrsi, jer su ga osvajači Kine uredno zaobilazili... Pročitajte više o obilasku Kineskog zida po kojem je pravi pothvat hodati. Posjetili smo i noćni market i Lama hram u Pekingu.

Kum i ja smo doputovali u Kinu. U Pekingu smo posjetili Zabranjeni grad, carski grad koji je bio izvan dosega običnih smrtnika oko 500 godina. Obišli smo Tiananmen, najveći trg na svijetu, kao i Silk market na kojem možete kupiti doslovno sve, uz obavezno cjenkanje!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila