Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Karlovac

Karlovac, Stari grad Dubovac, izvor flickr.com, by korom

Karlovac, grad na četiri rijeke, Korana, Kupa, Dobra i Mrežnica. Upravo te rijeke nude Karlovac kao vrlo zanimljivo odredište tokom ljetnih mjeseci za vikend odmore.

Karlovac, izvor flickr.com, by korom
Država: Hrvatska
Broj stanovnika: 59.395
Stranice grada: http://www.karlovac.hr/
Karlovac, izvor flickr.com, by korom

Saznajte ponešto o Karlovcu: www.karlovac-touristinfo.hr

Karlovac ima jako lijepu renesansnu jezgru (karlovačka zvijezda), a u blizini grada nalazi se dobro očuvani dvorac Dubovac.

Karlovac, izvor flickr.com, by korom

Karlovac ima tipičnu kontinentalnu klimu središnje Hrvatske.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
1 3 7
TravanjSvibanjLipanj
13 17 22
SrpanjKolovozRujan
22 27 18
ListopadStudeniProsinac
12 7 3

Stigao je kraj kolovoza, a to znači da nam Karlovac sprema novu feštu i festival piva - 25-te Karlovačke dane piva. Od 27.08. do 03.09. uživajte u veselim danima pjesme, piva, odlične atmosfere. Očekuje vas odlična zabava i sigurno ćete htjeti barem na jedan dan doći u Karlovac.

Kad bi tražio korijene ovog posta, onda bi se trebao vratiti jedno 4-5 godina u rikverc. Putujući autocestom prema Rijeci, negdje iza Karlovca, netko je u autu povikao vidi dvorac na brdu. I vidi vraga, stvarno je bio. I onda me počeo interesirati taj dvorac.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila