Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Kairo

Kairo, Egipat, izvor: flickr.com, by Jazzalnero

Kairo je najveći grad u Africi i glavni grad Egipta, grad na obalama rijeke Nil. Novi dijelovi grada sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima suprostavljaju se starom dijelu grada prepunom uskih, zakrčenih staza i džamija...

Kairo, Egipat, izvor: flickr.com
Država: Egipat (Kairo je glavni grad)
Broj stanovnika: 6.758.581
Stranice grada: http://www.touregypt.net/cairo/
Kairo, Egipat, izvor: flickr.com

Informacije za turiste: www.cairotourist.com

Zbog aktualne političke situacije u Egiptu prije puta ili planiranja puta provjerite trenutno stanje.

Kairo, Egipat, izvor: flickr.com

Ako putujete u Kairo, preporučamo odlazak u ožujku ili listopadu zbog ugodnijih temperatura. Ljeti su temperature su jako visoke i puno je turista na ljetovanju u Egiptu.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
13 15 17
TravanjSvibanjLipanj
21 25 27
SrpanjKolovozRujan
28 27 26
ListopadStudeniProsinac
23 19 15

Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila