Mjesto za sve ljubitelje putovanja

1 osoba je rekla da joj se sviđa

Fes

Kožarnica u Fesu, Maroko, izvor: flickr.com, by El Gregein

Fes je četvrti grad po veličini u Maroku. Stari grad (Medina Fes el Bali) je na listi svjetske baštine UNESCO-a. Fes ima najstarije sveučilište na svijetu koje je još uvijek u funkciji.

Fes, Maroko, izvor: flickr.com, by El Gregein
Država: Maroko
Broj stanovnika: 1.008.782
Stranice grada: http://www.magicmorocco.com/
Fes, Maroko, izvor: flickr.com, by El Gregein

Sveučilište Al-Karaouine osnovano je davne 859-te godine.

Korisne informacije:
http://you.travel/Fez

Fes, Maroko, izvor: flickr.com, by El Gregein

Ako putujete u Maroko i u Fes, trebate znati kako su godišnja doba u Fesu poprilično izražena. Zime su svježe, dok su ljeta vruća (od srpnja do rujna). Noći su uvijek prohladne.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
9 10 13
TravanjSvibanjLipanj
14 18 22
SrpanjKolovozRujan
26 26 23
ListopadStudeniProsinac
18 13 10

Gdje na jednom mjestu živi više od 150.000 stanovnika, a ne voze auti? Sigurno ćete na istom tom mjestu naći brojne magarce i motore, i biti ćete opijeni mirisima, bojama, bukom i metežom! Vodimo vas u medinu u Fesu, pravi mali srednjovjekovni grad iza zidina u Maroku!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila