Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Amman

Amman, Jordan, izvor: flickr.com, dy Betta design

Amman je grad prepun kontrasta, mješavina drevnog i modernog. Po povijesnim bilješkama Amman je jedan od najstarijih gradova u povijesti čovječanstva, a u njemu živi oko 70% stanovnika Jordana.

Amman, Jordan, izvor: flickr.com, by Eriotropus
Država: Jordan (Amman je glavni grad)
Broj stanovnika: 1.919.000
Stranice grada: http://www.ammancity.gov.jo
Amman, Jordan, izvor: flickr.com, by Eriotropus

Informacije o Ammanu na: www.visitjordan.com
Amman na Frommer.com:
http://www.frommers.com/destinations/amman

Amman, Jordan, izvor: flickr.com, by Eriotropus

Amman ima tipičnu jordansku klimu Bliskog Istoka koju karakteriziraju vruća i suha ljeta. Večeri u Ammanu mogu biti puno svježije.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
7 8 11
TravanjSvibanjLipanj
16 20 23
SrpanjKolovozRujan
25 25 23
ListopadStudeniProsinac
20 14 9

Otići u Jordan iz Izraela je ravno avanturi! Svaki od tri granična prijelaza ima drugačija pravila prelaska, a sve granice imaju radno vrijeme! Pročitajte mukotrpnu proceduru ulaska iz Izraela u Jordan, kao i priču o obilasku glavnog grada Jordana, Ammana!


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila