Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Chicago

Chicago, Illinois, izvor: flickr.com

Chicago je nakon New Yorka i Los Angelesa treći najveći grad Sjedinjenih Američkih Država. Jedan od najveselijih dana Chicaga je dan Sv. Patrika kada rijeka bude obojana zeleno, pa ako putujete u Chicago, sjetite se ovoga.

Chicago, Illinois, izvor: flickr.com
Država: SAD
Broj stanovnika: 2.853.114
Stranice grada: http://www.cityofchicago.org
Chicago, Illinois, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.explorechicago.org

Chicago, Illinois, izvor: flickr.com

Prije putovanja u Chicago trebate znati: ima tipičnu klimu država američkog Srednjeg Zapada - nagle promjene vremena i dnevnih temperatura te nepredvidljive oborine.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-5 -3 2
TravanjSvibanjLipanj
9 15 20
SrpanjKolovozRujan
23 22 18
ListopadStudeniProsinac
11 4 -2

Chicago City Pass je bunt od pet karata za najpopularnije kulturne atrakcije u Chicagu. S ovim kartama štedite novac i vrijeme zaobilazeći redove na ulazu. Karte sadrže i vrijedne informacije i posebne upute vezane uz najbolje vrijeme za posjet pojedine atrakcije.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila