Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Zagreb

Zagreb, Hrvatska, izvor: flickr.com

Zagreb je glavni grad Republike Hrvatske i njeno glavno upravno, gospodarsko, kulturno, prometno i znanstveno središte. Prošetajte i otkrijte brojne ljepote koje nudi stari dio grada...

Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, izvor: flickr.com
Država: Hrvatska (Zagreb je glavni grad)
Broj stanovnika: 779.145
Stranice grada: http://www.zagreb.hr
Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, izvor: flickr.com

Turistička zajednica grada: www.zagreb-touristinfo.hr
Zračna luka Zagreb: www.zagreb-airport.hr
Smještaj u Zagrebu: www.zagreb24.com/hr

Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu, izvor: flickr.com

Klima je umjereno kontinentalana. Ljeta su vruća. Zime su hladne sa čestom maglom i povremenim snijegom.

Zagrebački Gornji grad mjesto je bogate povijesti i brojnih sukoba o kojima svjedoče brojne građevine obrambenog karaktera. Pročitajte što ne smijete propustiti obići prilikom putovanja u Zagreb.

Open air kino će i ove godine ponuditi puno zabave i odlične filmove. Od 18. svibnja do 03. lipnja svi ljubitelji filma će moći izaći u grad na dobar provod i besplatne kino projekcije na otvorenom.

Ovaj tjedan je započeo još jedan advent u Zagrebu. Ali ne onaj kalendarski, nego slavonski advent u Zagrebu, tjedni kada će pravi Slavonci u centru Zagreba pokazati slavonske običaje i odličnu slavonsku kuhinju. Tamburice, nošnje, kulin, rakija, kobasice. Sve to na Trgu dr. Franje Tuđmana!

Ovaj vikend u Zagrebu možete posjetiti jedan zanimljiv i ukusan sajam. Ako ste ljubitelj dobre papice, domaće kuhinje i domaćih proizvoda, a ako još živite u Zagrebu i okolice, onda navratite do Boćarskog doma, jer se tamo održavaju Dani hrane i tradicijskih proizvoda!

Prošle godine ideja Tjedna restorana oduševila je gastronome, ljubitelje dobre hrane, potaknula je ugostitelje da se promoviraju na jedan drugačiji način, a mnogi su otišli na pravu večeru u restoran nakon dugo vremena, Od 26.9. do 9.10. ponovit će se priča, ali ovaj put u cijeloj Hrvatskoj.

Od 15. do 25. rujna 2011. godine svi ljubitelji dobre glazbe i hrvatske gastronomije naći će se na zagrebačkom jezeru Bundek! Budite i vi jedan od njih i posjetite Rujanfest 2011. godine!

Zagreb je u lipnju imao priliku uživati i odličnim koncertima, InMusic festivalu, a jesen bi mogla biti još bolja. Red rocka, red popa, malo blues balada, a uz sve te note imat ćete priliku ponovno uživo poslušati i Tajči! Evo što nam se sprema u zagrebačkoj Areni.

Ako ste u Zagrebu, a želite provesti petak ili subotu navečer na otvorenom, onda iskoristite priliku i otiđite na Bundek. Tamo vas čekaju filmovi, glazba, nagradne igre, DJ session i ugodna atmosfera zagrebačkog Bundeka!

Često najviše znamo o gradovima koje posjetimo kao turisti, ali najmanje znamo o gradu u kojem živimo. Ako ste iz Zagreba i želite bolje upoznati Zagreb, onda trebate otići na besplatni obilazak Zagreba subotom ujutro koji organizira TZ Grada Zagreba.

Ako ste mislili da dolaskom ljeta Zagreb ostane prazan i da nema nikakvih zanimlivih događaja, prevarili ste se. Ove godine moći ćete svakog petka uživati u plesu na otvorenom, a poznata zagrebačka Tkalča će odzvanjati glazbom.

I ovih ljetnih mjeseci Zagreb će ugostiti nekoliko velikih glazbenih imena. Zagrebačka Arena, Maksimir i Jarun ponudit će svim ljubiteljima glazbe nekoliko jakih imena koja će zasigurno privući i određeni broj turista u hrvatsku metropolu.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila