Mjesto za sve ljubitelje putovanja

New York

New York, izvor: flickr.com

New York, zvan i Big Apple ili Velika Jabuka, najveći je grad Sjedinjenih Američkih Država. Grad poznat po svojim neboderima, Manhattanu, Kipu slobode, užurbanom stilu života oduševit će vas svojom veličinom...

New York, izvor: flickr.com
Država: SAD
Broj stanovnika: 8.214.426
Stranice grada: http://www.nyc.gov
New York, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.newyork.com

New York, izvor: flickr.com

Grad se nalazi u zoni umjerene klime. Najviše oborina padne u srpnju.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
0 1 6
TravanjSvibanjLipanj
11 17 22
SrpanjKolovozRujan
25 24 20
ListopadStudeniProsinac
14 8 2

Koje su najpoznatije svjetske ulice koje vam padaju na pamet? Da bi ste otišli na putovanje i posjetili sve njih morali biste putovati na sve strane svijeta - u SAD, Singapur, Njemačku, Pariz, na Bliski Istok...

Poznat u cijelom svijetu, blistavi njujorški trg Times Square smjestio se na Manhattanu na križanju Avenije Broadway i Sedme Avenije. Pročitajte više o modernom i veličanstvenom trgu koji je jedna je od najposjećenijih turističkih atrakcija na svijetu!

Uz New York City Pass pogledajte šest najljepših atrakcija na Manhattan-u te pri tom uštedite vrijeme i novac. Uz New York Pass na izboru vam stoji preko 40 atrakcija New Yorka koje možete obići u 1, 2, 3 ili 7 dana. Pročitejte više o karticama i pripremite se za put u New York na vrijeme!

Pročitajte nastavak putopisa u New Yorku u kojem donosimo brojne korisne informacije i linkove koji će vam olakšati snalaženje po Velikoj Jabuci! Da li vas zanima gdje možete probati pravi newyorški cheese cake ili posjetiti "ilegalnu" točionicu alkohola?

Šest dana u New Yorku... Kako isplanirati obilazak? Pročitajte brojne korisne informacije koje će vam dobro doći prilikom putovanja u New York. U članku možete naći i linkove poznatih turističkih odredišta u New Yorku, kao i linkove stranica manjih kafića ili restorana.

Svi znamo nešto o Kipu slobode, no da li znate da broj šiljaka na kruni Kipa slobode nije slučajan? Također, znate li što se nalazi ispod nogu Kipa slobode u New Yorku? Evo vam par detalja o ovom simbolu SAD-a koje možda znate, a možda i ne.

SvjetskiPutnik.hr - prijava



Zaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila