Mjesto za sve ljubitelje putovanja

London

Tower bridge, London, izvor: flickr.com

London je glavni grad Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva. Jedno je od najvećih svjetskih financijskih središta.

London Eye, izvor: flickr.com
Država: Engleska (London je glavni grad)
Broj stanovnika: 7.556.900
Stranice grada: http://www.london.gov.uk
London Eye, izvor: flickr.com

Korisne informacije: www.visitlondon.com
Prijevoz u Londonu: www.tfl.gov.uk
London travelcard: www.london-travelcards.com

London Eye, izvor: flickr.com

London ima umjerenu oceansku klimu. Relativno je suh grad s redovnim ali generalno slabim padalinama kroz godinu.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
3 3 6
TravanjSvibanjLipanj
7 11 14
SrpanjKolovozRujan
16 16 13
ListopadStudeniProsinac
10 6 5

U London smo iz Zagreba stigli nakon dva sata leta avionom i odmah krenuli u obilazak centra Londona. U pet dana našeg intenzivnog obilaska Londona nije ni jednom padala kiša! Zaključak je da se prekrasni London zaista može obići za pet dana!

London je vodeće svjetsko turističko odredište koje posjetiteljima nudi na stotine znamenitosti. London Pass ekskluzivna je iskaznica koja nudi upečatljivu i raznovrsnu ponudu: od razgledavanja povijesnih zgrada, palača i katedrala, do muzeja, galerija i vrtova. I to bez čekanja u redu!

U Londonu se u većini velikih muzeja ne naplaćuje ulaz! Za vrijeme našeg sedmodnevnog boravka u Londonu obišli smo National Gallery, Victoria and Albert Museum (The V&A), Science Museum, Tate Modern, Museum of London i British Museum.

London nas je oduvijek privlačio jer grad s okolicom broji stanovništva kao tri Hrvatske. Oduvijek nas je zanimalo pričaju li u Londonu kao u popularnim „Mućkama“, kako im izgledaju pubovi, noćni život i parkovi. Ako želite posjetiti London, evo priče i savjeta.

Neki dan smo pisali o pet najboljih akvatorija u Europi, a u toj žestokoj borbi za prva mjesta ispao je London. Londonski akvatorij jedan je od najljepših u Europi i definitivno ga se isplati posjetiti. Pogledajte par sličica pa recite da li smo kiksali s izborom.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila