Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Rijeka

Rijeka, Hrvatska, izvor: flickr.com

Rijeka je treći po veličini hrvatski grad i najveća hrvatska luka. Grad smješten u srcu Kvarnerskog zaljeva okružen planinama oduševit će vas gostoljubivošću svojih stanovnika.

Rijeka, Hrvatska, izvor: flickr.com
Država: Hrvatska
Broj stanovnika: 144.043
Stranice grada: http://www.rijeka.hr
Rijeka, Hrvatska, izvor: flickr.com

Turistička zajednica: www.tz-rijeka.hr

Rijeka, Hrvatska, izvor: flickr.com

Klima je umjereno topla i vlažna. Zbog svog položaja česta je bura, jak sjeveroistočni vjetar, koja se češće javlja zimi.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
5 6 9
TravanjSvibanjLipanj
12 16 20
SrpanjKolovozRujan
23 23 19
ListopadStudeniProsinac
15 10 7

Okrutni islamski ratnici Mauri su inspirirali narod koji je živio u riječkom kraju da proizvede nakit s likom crne osobe s bijelim turbanom i da se takav nakit počne nositi kao amajlija! Ne propustite prilikom posjete Rijeci kupiti ovaj originalni riječki suvenir!

I ove godine Rijeka širom otvara vrata svim ljubiteljima smijeha i dobre zabave! Riječki karneval 2012. godine trajat će sve do 22. veljače i svim posjetiteljima ponudit će pregršt zbivanja. Svima preporučujemo da posjete Rijeku i treći najbolji karneval na svijetu!

Krajem prošlog mjeseca objavljena je aplikacija AdriaGuide Rijeka - mobilni vodič koji posjetiteljima Rijeke i njenim građanima omogućava jednostavan pregled događanja i korisnih informacija na mobilnim uređajima.

U svim velikim gradovima na Jadranu turisti često ne znaju gdje se otići kupati. Znamo za Bačvice u Splitu, ali turisti često traže i neke druge plaže. Turistička zajednica Grada Rijeke je objavila odličan vodič - koje su najbolje plaže Rijeke.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila