Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Zadar

Zalazak sunca, pogled sa zadarske rive, slikala Jana

Zadar je prekrasni grad na hrvatskoj obali. Stari dio grada smjestio se na poluotoku. Otkrijte ga ugodnom šetnjom, pogledajte sa zadarske rive najljepši zalazak sunca na svijetu i sa morskih orgulja pozdravite sunce...

Zadar, slikala Jana
Država: Hrvatska
Broj stanovnika: 69.239
Stranice grada: http://www.grad-zadar.hr
Zadar, slikala Jana

Vodeći hrvatski regionalni portal: www.ezadar.hr
Turistička zajednica: www.tzzadar.hr
Korisne informacije: www.zadar.hr

Zadar, slikala Jana

Klima je mediteranska sa vrućim suhim ljetima i blagim zimama.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
6 6 9
TravanjSvibanjLipanj
13 16 21
SrpanjKolovozRujan
22 22 20
ListopadStudeniProsinac
16 11 9

Svi ljeti vole izaći u Zadar petkom navečer. Nije samo riječ o dobrom noćnom životu i koncertima, već možete uživati u dobroj dalmatinskoj kuhinji, klapama na poluotoku i uličnim glazbenim nastupima. A jesmo li spomenuli ribice na gradelama?

U Zadru će se 30. lipnja održati zanimljiv događaj koji valja posjetiti, pogotovo ako volite domaće proizvode. Kupite kvalitetne hrvatske proizvode na zadarskoj rivi po promotivnim cijenama.

Ako ovo ljeto planirate posjetiti Zadar, onda obavezno navratite u prvoj polovici kolovoza. Razlog - noć punog miseca. Ovaj događaj nastao je radi ljepote zalaska sunca sa zadarske rive, a ove godine će se održati po jedanaesti put.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila