Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Graz

Graz, Austrija, by Ivan

Graz, grad na rijeci Muri, drugi je po veličini austrijski grad. Povijesno središte grada je na UNESCO-voj listi mjesta svjetske baštine u Europi zbog skladnog suživota građevina iz različitih povijesnih razdoblja.

Graz, Austrija, by Ivan
Država: Austrija
Broj stanovnika: 255.354
Stranice grada: http://www.graz.at
Graz, Austrija, by Ivan

Korisne informacije: www.graztourismus.at

Graz, Austrija, by Ivan

Klima je pod utjecajem Mediterana, toplija nego u drugim dijelovima Austrije. Zimi je zbog manje količine vjetra čest smog.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
-2 0 4
TravanjSvibanjLipanj
9 13 17
SrpanjKolovozRujan
19 18 15
ListopadStudeniProsinac
9 4 0

Ovo proljeće u Hrvatsku je stigao još jedan modni brand za široku publiku. H&M je nadohvat ruke i do njega ne moramo autobusom. Da li to znači da više nećemo u Graz?

Putovanje u Graz prosječnom Hrvatu znači odlazak u shopping. Da li je moguće otići u Graz autobusom te uz shopping napraviti i pošteni sightseeing? Nikola je odlučio pokušati nemoguće i pripremio nam je poneki savjet.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila