Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Venecija

Canal Grande u Veneciji, izvor flickr.com, by Chiara Marra

Venecija, grad poznat po kanalima, mostovima, gondolama i bogatoj povijesti, dugo je bila neovisan grad i središte Mletačke Republike. Smjestila se na 118 manjih otoka u močvarnoj laguni venecijanskog zaljeva.

Venecija, izvor flickr.com
Država: Italija
Broj stanovnika: 268.934
Stranice grada: http://www.comune.venezia.it
Venecija, izvor flickr.com

Na Trgu svetog Marka nalaze se brojni golubovi pa pripazite da ne dobijete neočekivani suvenir!
Na Trgu se nalazi bazilika Svetog Marka iz 19. stoljeća, koja je venecijanska katedrala. U tornju crkve nalazi se sat Svetog Marka, jedan od prvih europskih javnih satova! Zvonik crkve je visok 99 metara i stoji slobodno. Osim trga i bazilike Sv. Marka pogledajte i Duždevu palaču, gotičku palaču koja je služila kao rezidencija duždeva (izabranih vojvoda) Mletačke Republike.
Veneciju je najljepše istraživati pješke i bez karte, brojne su prekrasne građevine i dvorišta i kanali i mostovi koje ćete otkriti samo ako se prepustite i uživate u neopterećenoj šetnji!

Venecija, izvor flickr.com

Gotovo stalna karakteristika venecijanske klime je visoka vlažnost zraka. Blizina mora nudi umjerenu, nikad prehladnu klimu.

Prosječna temperatura
SiječanjVeljačaOžujak
2 4 8
TravanjSvibanjLipanj
12 17 20
SrpanjKolovozRujan
22 22 19
ListopadStudeniProsinac
13 7 3

Prilikom putovanja u Barcelonu jedan smo dan proveli u prekrasnoj Veneciji. Što sve trebate vidjeti u Veneciji pročitajte u našoj priči.


Pogledajte naše najnovije putopise

Znate li da na Baliju možete popiti najskuplju kavu na svijetu koja u najmanju ruku ima vrlo neobičan način proizvodnje? U nastavku putopisa o rajskom Baliju Irma će nas upoznati s prehranom na Baliju kao i s balinežanskim znamenitostima koje trebate posjetiti.

Magična privlačnost tropa oduvijek mami i poput magneta privlači ostatak svijeta, pa tako i nas. Uplatili smo aranžman, obavili sve formalnosti, ali i dalje nismo bile svjesne da putujemo na Bali... Naša nas Irma u zanimljivom putopisu vodi na čarobni otok Bali...

Ako ti ikad dosadi užurbanost, buka, promet, ljudi oko tebe, svakodnevne vijesti, većinom loše, a malokad dobre iz Dnevnika, lokalnih novina, s interneta... Onda je pravo vrijeme ostaviti sve to iza sebe i doći na Lastovo. Lastovo je otok na kojem doslovno čuješ tišinu!

Nacionalni park "Krka" mjesto je u kojem nikada nije tišina! Zvuk slapova, kristalno bistra i prozirna voda, bezbroj ribica i kapljice koje vas osvježavaju učinit će da se u potpunosti maknete od svakodnevnice. Pročitajte naše doživljaje sa slapova Krke, mjesta nezemaljske ljepote...

Prekrasan i slikovit grad opasan zidinama i smješten u srcu Portugala čuva tajne svoje bogate rimske i maurske povijesti. Šarmantne ulice i trgovi Evore nikoga neće ostaviti ravnodušnim! Ako putujete u Portugal, onda trebat posjetiti Evoru.

Prije putovanja na Maltu, koje je bilo prilično iznenadno, nisam bila u mogućnosti da se kao inače pripremim i onako "štreberski" informiram o ovoj destinaciji. Možda i bolje, jer je moje oduševljenje bilo ogromno kada smo sletjeli na otok. Toliko povijesti, tradicije, multikulturalnosti, ljepote, topline i gostoprimstva na samo 300 km2!

Grad Guimaraes smjestio se na sjeveru Portugala. U njemu se rodio prvi portugalski kralj i dan danas se tamo nalazi njegov dvorac. Šarmantni srednjovjekovni grad nudi brojne zanimljive priče...

Kada se jednom krenete penjati po Himalaji, teško se možete zaustaviti. Tako su i nas nakon Doline cvijeća karte, misli i želje odvele na jedno neobično lijepo mjesto: slap Vasudhara. Ovo mjesto nalazi se tik uz granicu s Tibetom, nedaleko sela Mana u indijskoj državi Uttaranchal.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila