Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Koraljni otok na kojem se ne nose cipele


Male tajne Belizea

Koraljni otok... Mora biti prekrasan... Posebno egzotično zvuči mali koraljni otok smješten u Karipskom moru... Otočić Caye Caulker zadnjih je godina postao hit odredište u Belizeu i to zbog prilično niskih cijena, opuštene atmosfere koja vlada otokom kao i zbog brojnih restorana i kafića smještenih u idiličnom ambijentu.

Otok je smješten 32 kilometra sjeveroistočno od Belize City-ja i zajedno s okolnim otocima čini dio koraljnog grebena. Do otoka je moguće doći vodenim taksijem ili malim avionom iz Belize City-ja. Prekrasne plaže otoka su od bijelog pijeska koji se širi i na ulice, stoga većina ljudi na otoku ne nosi cipele. Glavni moto stanovnika otoka je "uspori". 

caye_caulker_8_flickr

caye_caulker_11_flickr

caye_caulker_16_flickr

caye_caulker_13_flickr

caye_caulker_5_flickr

Poslušajte glavni moto otočana i usporite 

Na otoku Caye Caulker nema automobila i glavno prijevozno sredstvo vaše su vlastite noge. Prekrasne šetnice dobro su i jasno označene i kako bi prehodali s jedne strane otoka na drugu treba vam 20-tak minuta. Na otoku je moguće unajmiti autić za golf ili bicikl. Smještaj nije problem naći, na otoku dugom 8, a širokom 2 kilometra nalazi se čak 57 hotela! Ovo je savršeno mjesto za napraviti odmor od par dana prilikom putovanja Srednjom Amerikom!

caye_caulker_4_flickr caye_caulker_7_flickr

caye_caulker_3_flickr caye_caulker_15_flickr

Otok je od 1961. godine kada je njime prošao uragan Hattie, vodenim kanalom podijeljen na dva dijela. Tako da se danas otok Caye Caulker sastoji od dva otoka. Sjeverni je otok većinom nenaseljen i prekriven mangrovim šumama. 

Podvodne pećine ispod otoka omiljeno su odredište brojnih ronioca, no ne upuštajte se u avanturu ove vrste bez stručnog vodstva jer su prilično opasne. More oko otoka popularno je i među surferima. Ljubitelji životinjskog svijeta između ostalog mogu otići na izlet brodom do mjesta gdje žive morske krave. :)

caye_caulker_12_flickr

Unatoč sve većem razvoju turizma na otoku, brojnim hotelima, restoranima i kafićima, Caye Caulker i dalje je selo bogate kulture i tradicije. Na otoku stalno živi oko 1.200 stanovnika. Većinu poslova drže lokalci i održavaju niže cijene u odnosu na druge turističke destinacije Belizea.

Svi posjetitelji Caye Caulkera jako će cijeniti opuštenu i mirnu atmosferu koja njime vlada i prijateljsko raspoloženje njegovih stanovnika. Stoga ostavite cipele na kopnu, poslušajte savjet lokalaca i usporite, uvalite se u autić za golf i laganini... po koraljnom otoku...

caye_caulker_9_flickr

caye_caulker_10_flickr

caye_caulker_1_flickr

caye_caulker_6_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila