Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Turističke atrakcije Grčke


Ljepote čarobne Grčke

Grčka je jedna od najpoznatijih svjetskih turističkih destinacija. Ova izrazito lijepa zemlja turistima nudi razne atrakcije, od prekrasnih plaža, veličanstvenih planina koje bude strahopoštovanje, slikovitih većih i manjih otoka, do kulturnih i nekoliko tisuća godina povijesti bogatih mjesta.

Unatoč krizi koja ju pogađa, i dalje je Grčka izrazito popularna turistička destinacija. Pogledajmo zajedno neke od najpoznatijih grčkih turističkih atrakcija!

Planina Athos, grčka sveta planina

Planina i poluotok Athos u sjevernoj Grčkoj dom je oko 1.400 redovnika u 20 veličanstvenih samostana. Ulaz u samostane je strogo kontroliran i dozvoljen samo muškarcima, kako se ne bi dodatno otežao život redovnicima koji žive u strogom celibatu.

mount_athos_1_flickr_leon_hart
Jedan od samostana na planini Athos

Kazalište Delphi

Kazalište Delphi izgrađeno u 4. stoljeću prije Krista moglo je u 35 redova primiti čak 5.000 posjetitelja. Iz kazališta smještenog na brdu pogled se pružao na Apolonov hram i prekrasnu dolinu u podnožju brda. 

delphi_theatre_flickr_jay_galvin

Plaža Myrtos

Bijela plaža koja je svjetsku slavu stekla zbog nevjerojatne plave boje mora leži u podnožju dvije planine na otoku Kefalonija u zapadnoj Grčkoj. Ova plaža često nosi titulu najbolje grčke plaže.

myrtos_beach_flickr

Grčki Meteori

Meteori u Grčkoj, samostani koji lebde... Čak šest samostana u centralnoj Grčkoj smjestilo se na vrhovima prirodnih ogromnih stijena. Mjesto prepuno duhovnosti i mira nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

DSC03546

Otok Mykonos

Otok Mykonos jedan je od najpoznatijih i najposjećenijih grčkih otoka. Istoimeni i najveći grad na otoku slikovito je mjesto prepuno uskih šarmantnih ulica i bijelih kuća. Na otoku ćete naći mnoge pješčane plaže kao i bogat noćni život. 

mykonos_flickr

Partenon u Ateni

Ne možete smatrati da ste obišli Atenu ako niste posjetili hram Partenon smješten na atenskoj akropoli. Hram iz 5. stoljeća prije Krista posvećen je božici Ateni. Danas je ovaj hram simbol antičke Grčke i najpoznatiji grčki spomenik kulture.

partenon_flickr

Santorini, najromantičniji otok na svijetu

Najljepši grčki otok svjetski je poznat po dramatičnim vidikovcima, nezaboravnim zalascima sunca i prekrasnim bijelim kućicama. Najveće mjesto na otoku je Fira čije su uličice prepune kafića, trgovina, prenoćišta i hotela smještene na 400 metara visokim liticama.

santorini_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila