Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Luda vijetnamska kuća


U Vijetnamu popijte čaj u žirafi!

Kći bivšeg vijetnamskog predsjednika odlučila je u gradu Dalatu u južnom Vijetnamu izgraditi vrlo neobičnu građevinu, danas hotel, koji je u cijelom svijetu poznat kao "vijetnamska luda kuća" (Ngôi nhà quái dị). U ovom se hotelu moguće smjestiti u sobi pećini, ili u sobi prepunoj divovskih paukovih mreža. A u ogromnoj betonskoj žirafi smjestila se hotelska soba za čaj i odmor.

hang_nga_guesthouse_1_flickr_by_tom_ravenscroft

hang_nga_guesthouse_7_flickr_by_frank_plaschke hang_nga_guesthouse_8_flickr_by_frank_plaschke

hang_nga_guesthouse_1_flickr_by_sergey_yeliseev hang_nga_guesthouse_3_flickr_by_frank_plaschke

Kuća iz bajke s uzorom u Gaudiju i Daliju

Velika građevina nalikuje na po malo zastrašujuće divovsko stablo, na kojem su smještene brojne životinje, divovske gljive i kukci. Ovo je prava kuća iz bajke koja će probuditi svačiju maštu. Neobičnu ideju vijetnamske arhitektice Dang Viet Nga uspoređuju s remek djelima Gaudija i Salvador Dalia. Kuća je otvorena za javnost 1990. godine, od kada je, prema kineskom časopisu People's Daily, na listi 10 najneobičnijih građevina svijeta.

hang_nga_guesthouse_1_flickr_by_zene2hyperzane

hang_nga_guesthouse_2_flickr_by_sergey_yeliseev

hang_nga_guesthouse_3_flickr_by_sergey_yeliseev

Kako naći hotelsku sobu?

Nimalo lak zadatak pred vas stiže kada trebate pronaći svoju hotelsku sobu. Tada počinje prava avantura jer su sobe raštrkane u nekoliko neobičnih objekata, od kojih su neki povezani klimavim mostovima. U svakoj se građevini nalazi mreža zaobljenih hodnika (ili bolje rečeno tunela) i stepeništa neobično oblikovanih i nejednakih stepenica. Dobro pripazite pri svakom koraku!

hang_nga_guesthouse_2_flickr_by_frank_plaschke hang_nga_guesthouse_6_flickr_by_frank_plaschke

hang_nga_guesthouse_9_flickr_by_frank_plaschke hang_nga_guesthouse_4_flickr_by_frank_plaschke

U hotelu postoji deset soba, od kojih svaka ima za temu drugu životinju. Možete se smjestiti u tigrovoj ili orlovoj sobi, u klokanovoj sobi u čijem je tobolcu pravi kamin.

Jednom kada, ili bolje rečeno AKO nađete svoju sobu, mogla bi vas iznenaditi činjenica da noć trebate provesti u spilji ili vam je krevet na vrhu ljestvi u nekom skrovitom kutku. Soba može biti prepuna neobično lomljenih ogledala ili divovskih papirnatih mravi koji odmaraju po zidovima (u tom ste slučaju naravno u mravinjaku, odnosno u mravljoj sobi, u kojoj mravi simboiziraju vrijedne Vijetnamce).

hang_nga_guesthouse_1_flickr_by_frank_plaschke hang_nga_guesthouse_5_flickr_by_frank_plaschke

Najskuplje i najneobičnije sobe su cijenjene i do 70 dolara na noć. Hotel je moguće uz naplatu i obići turistički, bez da se u njemu smjestite. Obilazak ove građevine jedno je vrlo neobično i maštovito iskustvo! Prava luda vijetnamska kuća...

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila