Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Mjesto na koje slijeću zmajevi


Vijetnamski zaljev Ha Long

Jedna od najpopularnijih turističkih atrakcija Vijetnama smjestila se u sjevernom Vijetnamu, u provinciji Quang Ninh. Radi se o jednom od najvećih prirodnih čuda na svijetu, veličanstvenom zaljevu koji pripada gradu Ha Long.

Zaljev Ha Long smjestio se uz obalu dugu 120 kilometara. Glavna značajka Ha Long zaljeva su oko 2.000 otoka razne veličine i oblika, od kojih se većina uzdiže gotovo okomito od površine mora. Vrhovi otoka prekriveni su gustom džunglom! Većina otoka je nenaseljena i u potpunosti prepuštena divljini.

ha_long_bay_9_flickr

ha_long_bay_2_flickr

ha_long_bay_1_flickr

ha_long_bay_7_flickr

ha_long_bay_12_flickr
Čekanje na turistički obilazak zaljeva

ha_long_bay_11_flickr

Legenda o zmajevima

Naziv zaljeva, Ha Long, u doslovnom prijevodu znači zaljev u koji slijeću zmajevi. Legenda koja kruži Vijetnamom kaže da su bogovi poslali zmajeve s neba kako bi pomogli lokalnom stanovništvu u obrani od neprijatelja. Zmajevi su na neprijatelje pljuvali dragulje i žad, koji su se pretvorili u otoke i tako stvorili prirodnu obrambenu tvrđavu! Lokalci su uspjeli očuvati svoju zemlju i stvorili su današnji Vijetnam.

ha_long_bay_13_flickr

ha_long_bay_14_flickr

ha_long_bay_3_flickr

ha_long_bay_4_flickr

ha_long_bay_5_flickr

Spilje kao turistička atrakcija

Neki su od ovih vapnenačkih otoka šuplji i u njima se nalaze ogromne spilje. Jedna od najpopilarnijih spilja je Hang Dau Go, ili spilja drvenih kolaca. Radi se o velikoj spilji koja ima tri dvorane. Ime je dobila jer su u trećoj dvorani u 13. stoljeću bili skriveni oštri kolci od bambusa, koje je vijetnamski narodni heroj i ratni general Tran Hung Dao zakucao u dno rijeke Bach Dang kako bi uništio neprijateljsku mongolsku flotu.

spilja_hang_dau_go_flickr
Spilja Hang Dau Go

Turistima je draga i spilja Hang Sung Sot (ili spilja iznenađenja). Iznenađenje čeka u njezinoj drugoj odaji, gdje se smjestila ni više ni manje nego ružičasta stijena u obliku muškog spolovila! A stvorena rukom majke prirode! Tu je i spilja Hang Trong ili spilja bubnjeva, u kojoj je prilično vjetrovito i vjetar koji puše između stalaktita i stalagmita proizvodi zvuk nalik na bubnjanje.

spilja_hang_sung_sot_flickr
Spilja Sung Sot

Na nekim od otoka smjestila su se jezera. Tako otok Dau Be ima čak šest zatvorenih jezera! Uz neke se otoke nadovezuju plutajuća ribarska sela.

plutajuce_selo_2_flickr
Plutajuće selo u Vijetnamu

plutajuce_selo_flickr

Za obilazak ovih otoka Vijetnamci nude organizirane jednodnevne ili višednevne turističke izlete brodom iz grada Ha Long. Zaljev Ha Long posjećuju turisti iz cijelog svijeta! U potpunosti nam je jasno zašto! Ovdje ćete naći prave scene iz filmova!

ha_long_bay_15_flickr
Put do plutajućeg sela!

suveniri_flickr
Suvenirnica

ha_long_bay_8_flickr
Tko je za shopping?

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila