Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Cano Cristales, tekuća duga u Kolumbiji


Kolumbijska rijeka koja je pobjegla iz raja

Jeste li ikada poželjeli zakoračiti u pravu impresionističku sliku? U Kolumbiji je to moguće! I to ako posjetite neobičnu rijeku prepunu živih boja, za koju kažu da je jedna od najljepših rijeka na svijetu. Pet boja koje obilježavaju ovu rijeku čine ju svjetski poznatom i brojni ju ljudi opisuju kao rijeku koja je pobjegla iz raja.

Rijeka pet boja

Rijeka Cano Cristales prepuna je boja zbog algi i mahovina koje u njoj rastu. Boja rijeke ovisi o godišnjem dobu i količini vode. U kišnoj sezoni je rijeka brza i duboka te biljke u njoj ne primaju dovoljnu količinu svjetla. U vrijeme suše nema dovoljno vode za njihov život. Stoga se veći dio godine Cano Cristales ne razlikuje od drugih rijeka. Bistra voda tada teče u brojnim brzacima i pada u većim i manjim slapovima iznad kamenja prekrivenog tako običnom i dosadnom zelenom mahovinom.

No u prijelaznom je razdoblju između kišne i sušne sezone razina vode u rijeci upravo dovoljna da brojne vrste algi procvjetaju u spektakularnim bojama. U rijeci tada možete naći pravu eksploziju tisuća nijansi žute, crvene, zelene, plave i crne boje. Ovaj spektakl traje nekoliko tjedana, od rujna do studenog.

rijeka_4_flickr

rijeka_5_flickr

rijeka_1_flickr

Cano Cristales, najljepša rijeka na svijetu

Najljepša rijeka na svijetu duga je nešto manje od 100 kilometara i široka 20-tak matara. Smjestila se na planini Macarena (Nacionalni park Serrania de la Macarena). Najbliži grad je La Macarena do kojeg možete doći zrakoplovom u organizaciji brojnih kolumbijskih turističkih agencija. Iz grada se organizirano u turističkoj grupi kreće do rijeke.

Ova je destinacija na top listi odredišta svih zaljubljenika u čarobnu prirodu. Najživopisniji dio rijeke pet boja nalazi se u divljini džungle i do njega ne vodi cesta. Avanturisti će naći svoj put pješke ili jašući na konju ili magarcu, što samu ovu avanturu čini dodatno uzbudljivom.

rijeka_2_flickr rijeka_3_flickr

rijeka_7_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila