Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Sucre, najljepši grad u Boliviji


Bijeli grad šareno obučenih ljudi

Grad s četiri imena, Sucre, Charcas, La Plata i Ciudad Blanca, u 16. su stoljeću osnovali španjolski kolonizatori. Danas je Sucre, jedan od najljepših gradova u Boliviji, pravi prozor kroz vrijeme u kojem možete vidjeti način života španjolske aristokracije tog vremena. Bijeli grad smjestio se u južnom centralnom dijelu Bolivije.

sucre_9_flickr

sucre_5_flickr

sucre_3_flickr

Sucre je i centar rimokatoličke crkve u Boliviji i ovdje nisu rijedak prizor svećenici u njihovim tradicionalnim kostimima. Grad je i dom bolivijskog Vrhovnog suda. Sveučilište u Sucreu jedno je od najstarijih u Novom svijetu. Centar grada ispunjavaju dobro očuvane građevine iz 18. i 19. stoljeća, čime Sucre privlači brojne turiste svake godine. Centar je pod zaštitom UNESCO-a.

sucre_1_flickr

sucre_2_flickr

sucre_4_flickr

sucre_6_flickr

Najpoznatija građevina u Sucreu je Casa de la Libertad, kuća u kojoj je potpisana Deklaracija Nezavisnosti Bolivije 1825. godine. Danas muzej, kuća je smještena na glavnom trgu Plaza 25 de Mayo. Sucre leži na nadmorskoj visini od 2750 metara. Zbog umjerene klime ovaj je grad voljela španjolska aristokracija, a dokaz tomu je dvorac Glorieta.

casa_de_la_libertad_flickr
Casa de la Libertad

glorieta_1_flickr
Dvorac Glorieta

U gradu je moguće kupiti ručno rađene tapiserije i razne tkanine, u bojama i sa simbolima koji pripadaju obitelji koja ih je napravila. Sucre je poznat i po domaćoj čokoladi koju možete kupiti u blizini glavnog trga.

Izleti iz Sucrea

sucre_7_flickr
Otisci dinosaura popularna su atrakcija u blizini Sucrea. Zbog seizmičke aktivnosti tektonskih ploča danas otisci stoje gotovo vertikalno!

Sucre leži u dolini u podnožju dva brda i odlično je mjesto iz kojeg možete istražiti brojna mala sela u okolici koja datiraju iz kolonijalnog doba. Najpoznatije selo je Tarabuco u kojem se svakog ožujka događa veliki festival kada se svi stanovnici sela i okolnih mjesta oblače u tradicionalne nošnje svoga mjesta i okupljaju u povorci nakon koje slijedi velika fešta.

Svake se nedjelje u Tarabucu može posjetiti tržnica na otvorenom. Brojne turističke agencije u Sucreu nude jednodnevne izlete do Tarabuca i drugih sela.

tarabuco_2_flickr tarabuco_4_flickr
Tarabuco

tarabuco_1_flickr
Tarabuco

tarabuco_3_flickr
Tarabuco

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila