Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Koje su top destinacije 2012?


Engleska, Hrvatska, egzotični otoci...

Svake godine se pitamo - koje će destinacije biti hit godine? Gdje će putovati svi ljubitelji putovanja? Ako ne planirate ljetovati na Jadranu ili na kontinentu, gdje biste htjeli otputovati? Ukratko ćemo vam reći zašto će neke destinacije ove godine privući milijune turista...

Yucatan, Meksiko

piramida_kukulcan_2

Zašto? Kao i svake godine, mnogi turisti posjećuju Meksiko zbog nasljeđa drevnih civilizacija, no mnogi posjećuju Meksiko i radi prekrasnih plaža, ronjenja uz koraljne grebena i zabava na Yucatanu. Uživajte u zabavama i otkrivanju tajna Maya

Belfast, Sjeverna Irska

belfast_titanic

Zašto? Ove godine su obilježene mnoge velike godišnjice, a jedna od njih je 100-godišnjica plovidbe Titanica. Irski Belfast je mjesto gdje je nastao Titanic, a u Belfastu se nalazi i muzej posvećen najpoznatijem cruiseru svih vremena.

Istra, Hrvatska

3057_pula_arena_580_300

Zašto? Zato što svi ugledni strani turistički časopisi i stručnjaci hvale Istru, njenu povijesnu baštinu, dobru hranu i ugodnu klimu. I ove godine većina njemačkih, britanskih i američkih časopisa preporučuju Istru, pa ćemo i mi preporučiti svima da posjete sjevernu obalu Hrvatske. 

Peru

peru

Zašto? Jer ova prelijepa zemlja svake godine ugosti milijune turista i očara ih svojim prirodnim ljepotama. Napravite i sami mali test - pitajte prijatelje koji vole putovati gdje bi najradije otišli i garantiramo da će pola njih spomenuti Peru.

Tajland

Tajland - top destinacija 2012.

Zašto? Tajland nazivaju Zemljom osmijeha. Mnoge očara prirodnim ljepotama, nestvarnim stijenama i fantastičnom obalom. Ko Pha Ngan, idilični Koh Samui samo su neke od tipičnih destinacija koje će ove sezone biti puni pogodak.

Curacao

curacao

Zašto? Curacao nisu tipična destinacija Kariba. Curacao je 2010. godine proglasio svoju neovisnost od Nizozemskih Antila, no zadržao je spoj europske kulture i ljepote karipskog otočja. Curacao nudi prikaz svoje moći za vrijeme kolonijalizma i prekrasnog podmorja, koraljnih grebena, bijelih plaža...

London, Velika Britanija

london

Zašto? Jer se ove godine Olimpijada održava samo u jednom gradu - Londonu. Britanska prijestolnica je ove jedna od najpoželjnijih destinacija godine. Neki će posjetiti London za vrijeme Igara, neki će posjetiti London prije ili poslije Igara, zbog manje gužve i manjih cijena. U svakom slučaju, sport i zanimljiv grad učinit će London centrom svijeta.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila