Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Dvorac Warwick, bajka na engleski način


Najpoznatiji dvorac u Engleskoj

Jedan od najpoznatijih srednjovjekovnih dvoraca u Engleskoj nalazi se u gradu Warwicku. Drveni dvorac iz 11. stoljeća ponovno je izgrađen u kamenu stoljeće kasnije. Za vrijeme Stogodišnjeg rata dodatno je utvrđen dio koji gleda prema gradu čime je nastao jedan od najprepoznatljivijih primjeraka vojne arhitekture 14. stoljeća.

warwick_3_flickr

warwick_2_flickr

warwick_4_flickr

warwick_1_flickr

Uz dvorac moguće je posjetiti i tamnice, toranj duhova, oružarnicu, kao i suvenirnice i nekoliko restorana. U okolici dvorca svakodnevno su organizirana razna događanja, od streličarstva i sokolarstva do ponovnog uprizorenja povijesnih bitki, viteških turnira, raznih kazališnih predstava, bajki za djecu i koncerta na otvorenom.

Ako posjećujete dvorac Warwick provjerite kalendar događanja na službenim stranicama dvorca. Često je zbog mnoštva raznih zbivanja ovdje moguće provesti cijeli dan.

warwick_12_flickr

warwick_9_flickr

warwick_6_flickr warwick_11_flickr
Velika i glavna dvorana u dvorcu, mjesto gdje je plemstvo jelo, pilo i zabavljalo se

warwick_10_flickr warwick_7_flickr

Najbolji pogled na dvorac pruža se s mosta preko rijeke Avon, na čijoj se obali dvorac i smjestio. Turisti posjećuju ovaj dvorac još od kraja 17. stoljeća. 2001. godine dvorac Warwick proglašen je za jedan od top 10 britanskih povijesnih spomenika. I danas je ovaj dvorac jedna od glavnih engleskih turističkih atrakcija.

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila