Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Volite li nogomet?


Najljepši svjetski stadioni

Tko to ne voli nogomet? Ako i niste ljubitelj ovog popularnog sporta, sigurno nećete ostati ravnodušni pred ovim ljepoticama, veličanstvenim stadionima na kojima samo najbolji svjetski nogometni timovi imaju priliku zaigrati! Ovi su stadioni postali i prava turistička odredišta! Tko je još bio u Barceloni, a da nije posjetio Camp Nou? Svi ovi stadioni imaju organizirane obilaske za turiste, i to na nekoliko svjetskih jezika! Pogledajte naš odabir najspektakularnijih stadiona na svijetu!

Stadion Wembley (Wembley Stadium)

Londonski nogometni stadion iz 2007. godine može primiti čak 90.000 posjetitelja! Još 15.000 ljudi prima na teren za vrijeme velikih koncerta. Jedan je od najskupljih stadiona na svijetu.

Krov iznad gledališta je moguće djelomično uvući. Prepoznatljiv znak stadiona Wembley je 134 metra visok i 317 metara dug čelični luk, što je jedinstvena takva konstrukcija na svijetu.

wembley_1_flickr

wembley2_flickr

wembley_2_flickr

Sjevernokorejski stadion Rŭngrado May First Stadium

Glavni grad Sjeverne Koreje, Pyongyang, mjesto je gdje se smjestio prekrasan stadion, Rŭngrado May First Stadium, sagrađen 1989. godine. Stadion može primiti nevjerovatnih 150.000 ljudi, što ga čini najvećim stadionom na svijetu!

Neki ovaj stadion uspoređuju s cvijetom magnolije jer je omeđen sa 16 velikih lukova. Stadion je poznat jer uz nogomet ugoščuje i spektakularne proslave koje slave Sjevernu Koreju i njezin način života.

pyongyang_flickr

pyongyang2_flickr

pyongyang_1_flickr

Brazilska ljepotica (Estádio do Maracanã)

Popularna brazilska Maracana, smještena u Rio de Janeiru, uz spektakularne nogometne utakmice posjetiteljima nudi i velike koncerte i druge sportske događaje. S kapacitetom od 82.238 Maracana je najveći stadion u cijeloj Južnoj Americi.

maracana_1_flickr

maracana_2_flickr

maracana_3_flickr

Barcelonski stadion Camp Nou

Camp Nou (neki ga zovu Nou Camp) je nogometni stadion u Barceloni. Na njemu domaće utakmice igra FC Barcelona. Stadion ima kapacitet od 99.354 gledatelja, što ga po kapacitetu čini najvećim europskim stadionom

Camp Nou je službeno otvoren davne 1957. godine. Osim nogometa, stadion Camp Nou ugoščuje i brojne megapopularne svjetske zvijezde. U sklopu stadiona postoji i muzej (FC Barcelona Museu) u kojem možete saznati sve o povijesti popularnjog španjolskog nogometnog kluba.

camp_nou_3_flickr

camp_nou_1_flickr

camp_nou_2_flickr

Münchenska Allianz Arena

Allianz Arena iz 2005. godine, jedan je od najmodernijih stadiona na svijetu. Arena je dom nogometnog kluba Bayern iz Münchena. Podzemnom željeznicom do ovog prekrasnog stadiona možete od centra Münchena doći za samo 16 minuta! Natkriveni prostor za gledatelje može primiti 69.901 ljudi.

Fasada arene prekrivena je tankim folijama od samo 0.2 milimetra. Svaka ploha može imati crveno, plavo ili bijelo obojenje. 2006. godine u ovoj su se areni igrale utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva.

allianz_arena_1_flickr

allianz_arena_2_flickr

allianz_arena_4_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila