Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Egzotični afrički otoci


Prekrasna Afrika

Na što ćete prvo pomisliti kada vam netko spomene Afriku? Sigurno na piramide i sfinge u Egiptu, jahanje na devama po vrelom saharskom pijesku, žirafe i lavove koje gledate iz svog sigurnog džipa na nekom safariju... Možda ćete se sjetiti i planine Kilimandžaro, izbora za miss u Sun Cityju ili veličanstvene flore i faune Madagaskara...  

Uz ovaj prekrasni četvrti otok po veličini na svijetu, Afrika krije i brojne druge otoke, većini manje poznate, no jednako, ako ne i više čarobne! Brojni od ovih afričkih otoka imaju fascinantnu povijest, jedinstven divlji životinjski svijet i plaže koje bez problema konkuriraju Karibima

Otok São Tomé

Otok São Tomé smjestio se uz zapadnu obalu centralne Afrike. Otok stvoren za sve koji ne vole velike gužve zbog nebrojenih turista. Svi posjetitelji mogu uživati u istraživanju malih uspavanih ribarskih sela ili se iskušati u otkrivanju prekrasnog podmorja u čistim vodama koje pripadaju ovom otoku. Na otoku São Tomé možete probati jednu od najboljih kava na svijetu ili posjetiti tvornicu čokolade.

sao_tome_1

sao_tome_2

Otok Sal

Otok Sal je najpopularniji otok arhipelaga Cape Vede. U ovom arhipelagu koji se smjestio u sredini Atlanskog oceana, nalazi se deset otoka. Otok Sal čije ime prevedeno s portugalskog znači sol, poznat je po svojim prekrasnim pješčanim plažama. Glavni grad na otoku naziva se Santa Maria u kojem možete uživati u morskim delicijama u nekom od brojnih restorana, i zabavljati se u barovima dugo u noć. 

sal_1

sal_2

Otok Mohéli ili Mwali

Ovaj slabo istraženi i slabo naseljeni otok je dom jedinog nacionalnog parka Comora, Mohéli Marine Parka. Ovo je mjesto na kojem možete izbliza promotriti divovske morske kornjače.

mohali_1

mohali_2

Otok Nosy Be

Maleni otok Nosy Be svake godine privuče tisuće turista iz svih dijelova svijeta koji više od svega vole svoj godišnji odmor provesti izležavajući se na bijelom pijesku uz prozirnu tirkiznu vodu. Svake večeri na ovom otoku možete uživati u odličnim morskim specijalitetima koje će vam poslužiti u restoranu dok sjedite na pijesku.

nosy_be_1

nosy_be_2

Otok Djerba

Najveći otok sjeverne Afrike, Djerba, smjestio se u blizini južne obale Tunisa. Djerba je otok prepun prekrasnih pješčanih plaža. Ali to nije sve što Djerba nudi. Ovo je jedino mjesto u Tunisu gdje se još uvijek govori jezikom Berbera i ovdje uz uživanje u radostima na moru možete okusiti i miran i tih, stresa oslobođen seoski život. 

djerba_1

djerba_2

Otok Reunion

Otok koji od 1665. godine pripada Francuskoj ima populaciju od oko 800.000 stanovnika. Smjestio se istočno od Madagaskara i jugozapadno od Mauritiusa, koji mu je najbliži susjedni otok. Otok ima i svoj vlastiti vulkan, Piton des Neiges, koji leži 3.070 metara iznad razine more.    

reunion_1

reunion_2

Otok Lamu

Otok Lamu pripada Keniji. Glavni grad otoka je jedan od najstarijih i najbolje sačuvanih Swahili naselja u istočnoj Africi, u kojem su stare građevine rađene od koralja i mangrova. Zanimljivo je da na ovom otoku nema cesta! 

lamu_1

lamu_2 lamu_3

Otok Mauritius

Otok brojnih kultura, Mauritius, smjestio se u Indijskom oceanu, istočno od Madagaskara i jugoistočno od Seychella. Sve do 1598. godine otok je bio nenaseljen. Tada su ga otkrili i naselili Nizozemci. Zbog zahtjevnih klimatskih uvijeta Nizozemci su ga i napustili 1710. godine. Nakon toga su sreću na Mauritiusu iskušali Francuzi pa Britanci...

Mauritius je bio jedini dom na svijetu za pticu dodo, koja je istrijebljena 80 godina nakon dolaska ljudi, jer je brojnim naseljenicima zbog svoje težine i nemogućnosti letenja bila vrlo lak plijen!

mauritius_1

mauritius_2 mauritius_3

Otok Zanzibar

Zanzibar je najveći i najnapučeniji otok arhipelaga Zanzibara, smješten uz obalu Tanzanije. Stoljećima je ovaj afrički otok bio važno trgovačko središte i mjesto gdje su se miješale afrička, indijska i arapska kultura. Glavna turistička atrakcija Zanzibara je grad Stone Town sa svojim bijelim koraljnim kućama, šarmantnim trgovinama, velikm tržnicama i džamijama. Naravno, turisti hrle i na prekrasne pješčane plaže Zanzibara i u njegovo tirkizno more...

zanzibar_1

zanzibar_2

Otok Praslin

Drugi po veličini otok Seychella, Praslin, dom je za 6.500 starosjedioca. Nekad davno otok je služio kao skrovište gusara i arapskih trgovaca, a sada je popularno turističko odredište prepuno hotela i odmarališta. Njegove bijele pješčane plaže kao što su Anse Lazio i Anse Georgette spadaju u najljepše plaže na svijetu. Otok Praslin poznat je i po svojim tropskim šumama sa endemskim pticama kao što je Seychelles Bulbul. Na otoku možete vidjeti i prekrasne orhideje.

praslin_1

praslin_2 praslin_3

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila