Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Top atrakcije SAD-a, 2.dio


Turistička blaga SAD-a

Nakon prvog dijela top atrakcija SAD-a, u nastavu našeg putovanja po Sjedinjenim Američkim Državama predstavljamo vam još fantastičnih turističkih destinacija u ovoj izrazito raznolikoj zemlji. Vjerojatno bi vi na popis dodali još neke destinacije, ali sigurno ćete se složiti s većinom našeg izbora! Idemo u Ameriku! 

Orlando u Floridi

U prekrasnom gradu Orlandu na Floridi smjestili su se najveći svjetski centri za obiteljsku zabavu. Ovdje se nalazi svjetski poznati Disney World, veliki filmski studio Universal Studios, veliki akvatorij Sea World i brojne druge veće i manje popularne turističke atrakcije.

disneyland_1_flickr disneyland_2_flickr

Rajski Havaji

Veličanstven niz čarobno lijepih vulkanskih otoka, Havaji, leži u sredini Tihog oceana. Ovi su otoci pravi tropski raj s vrlo ugodnom i toplom klimom kroz cijelu godinu. Prekrasne pješčane plaže, hladovina koju pružaju palme i toplo plavo more svake godine privlače milijune posjetitelja. Popularni su i među mladencima kao savršena destinacija za medeni mjesec.

havaji_2_flickr

Los Angeles u Kaliforniji

Los Angeles je drugi grad po veličini u SAD-u i najveći grad na njegovoj zapadnoj obali. Grad u kojem se stvara filmska povijest dom je mnogih svjetski poznatih glumačkih zvijezda. Četvrti poput Hollywooda i Beverly Hillsa na svačijoj su listi obaveznih mjesta za posjetiti u LA-u. Bijele beskrajne pješčane plaže, ugodna klima i valovito more privlače brojne surfere.

los_angeles_flickr

San Francisco u Kaliforniji

Dramatičan i neobičan krajolik grada smještenog na nekoliko strmih brda jedan je od razloga zašto mnogi turisti posjećuju San Francisco. Po strmim ulicama i dalje se vuku stari tramvaji. Vrhunac posjete San Franciscu sigurno je veličanstveni most Golden Gate.

golden_gate_bridge_flickr

Nacionalni park Yosemite

U Kaliforniji, zemlji koju svi poistovjećuju s bijelim plažama i izležavanjem na suncu, smjestio se prekrasan Nacionalni park Yosemite poznat po veličanstvenim strmim liticama i brojnim vodopadima koji okružuju dolinu Yosemite. Na planinskim se vrhuncima oko doline nižu sniježni pokrivači, a u šumama parka rastu divovske sekvoje. Ovo je savršeno odredište za planinare, izletnike i fotografe.

yosemite_flickr

Nacionalni park Yellowstone

U saveznoj državi Wyoming smjestio se Nacionalni park Yellowstone u kojem se nalazi najveća grupacija gejzira, vrućih izvora i termalnih fenomena na svijetu. U šumama oko gejzira žive bizoni, losovi, medvjedi i mnoge druge divlje životinje. Bogat divlji život možete osjetiti čim se malo maknete s neke od cesta koje prolaze parkom.

yellowstone_1_flickr yellowstone_2_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila