Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Plaže u ženskim bojama


Neobične plaže

Zašto bi plaža morala biti boje pijeska? Na svijetu se nalaze mnoge plaže neobičnih boja, koje su pravi mamac za turiste. Neke od njih su lako dostupne svima, dok se da bi došli do drugih morate prilično potruditi! Među brojnim plažama neobičnih boja odabrali smo tri, i to u vrlo ženskim bojama, crvenu, ljubičastu i ružičastu plažu, koje su kao stvorene za pripadnice ljepšega spola. :)  

Crvena plaža Kaihalulu

Plaža crvene boje... Bila bi vrlo vjerojatno obična plaža da se do nje lako može doći! No crvena plaža Kaihalulu prilično je izolirana na istočnom dijelu havajskog otoka Maui. Do nje vodi opasna uska i skliska staza koja je često smještena na grebenu visoko iznad oceana. Uz jedan dio staze smjestilo se i staro japansko groblje.

Plaža je od otvorenog mora djelomično zaštićena grebenom. No more je ovdje prilično opasno i kupanje mora ići uz veliki oprez i to u blizini obale, jer su morske struje vrlo jake i neočekivane. O opasnosti mora govori i sam naziv plaže, koji preveden s havajskog jezika znači "uzavrelo more". 

Kaihalulu je jedna od rijetkih crvenih plaža na cijelom svijetu, i unatoč tome što je vrlo mala jedna je od najljepših havajskih plaža. Crvena boja pijeska nastaje jer je okolna zemlja bogata željezom pod stalnim utjecajem jake erozije. Obzirom na svoju izoliranost povremeno ju posjećuju nudisti. Za više informacija o crvenoj plaži Kaihalulu posjetite stranicu Hawaii Travel.

kaihalulu_plaza_6_flickr japansko_groblje_1_flickr
Uska staza vodi prema plaži Kaihalulu

kaihalulu_plaza_3_flickr kaihalulu_plaza_2_flickr
Prirodni greben često ne uspijeva dovoljno ukrotiti valove

kaihalulu_plaza_4_flickr

kaihalulu_plaza_7_flickr

Ljubičasta plaža Pfeiffer

Do neobične kalifornijske plaže vodi uska i zavojita cestica koju je nešto teže naći ako nikada prije niste posjetili ovu plažu. Plaža se nalazi u blizini grada Big Sur. Poznata je po prekrasnim zalascima sunca iza velike stijene u obliku luka.

Plaža koja još nije otkrivena od strane masovnog turizma omiljena je među lokalnim stanovništvom. Plaža je poznata među surferima. Posebnost Pfeiffer plaže je pijesak neobične ljubičaste boje (ljubičasta boja nastaje zbog visoke koncentracije mangana koji se nalazi u zemlji okolnih brda i ispire se na plažu). Što idete sjevernije na plažu ljubičasta boja postaje intenzivnija. No na sjevernom dijelu plaže plima zna doći vrlo brzo i pripazite da ne ostanete odsječeni od ostatka plaže.

U slučaju da prekasno u danu pokušate doći na plažu postoji mogućnost da će vas vratiti jer je broj parkirnih mjesta ograničen. Za više informacija o ovoj plaži posjetite stranicu California Travel.

pfeiffer_plaza_1_flickr

pfeiffer_plaza_2_flickr

pfeiffer_plaza_3_flickr

pfeiffer_plaza_4_flickr
Jedan od fotografiranijih motiva na ovoj plaži je zalazak sunca iza stijene

pfeiffer_plaza_5_flickr
Neobičan ljubičasto obojani pijesak

Ružičasta plaža Elbow

Najljepša i najpopularnija plaža na Bermudima, Elbow Beach, prekrasne je ružičaste boje. Plaža Elbow nalazi se u blizini grada Hamiltona i na njoj su se smjestili luksuzni hoteli (zbog kojih je dio plaže privatan). Na plaži se nalaze restorani, kao i mnogi sadržaji za turiste, od najma kajaka do tečaja ronjenja. Ova je plaža jedna od nasigurnijih za plivanje na Bermudima, jer ju od velikih valova štiti koraljni greben.

Upravo zahvaljujući spomenutom grebenu plaža je ružičaste boje. Koralji i školjke imaju crvene kosture i nakon što uginu voda ih usitnjava i nosi na samu obalu gdje se miješaju s pijeskom. Stoga se u blizini svih većih koraljnih grebena mogu naći ružičaste plaže. Za više informacija o Elbow plaži posjetite stranicu Bermudske atrakcije.

elbow_plaza_1_flickr

elbow_plaza_2_flickr

elbow_plaza_4_flickr

elbow_plaza_3_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila