Mjesto za sve ljubitelje putovanja

San Sebastian, grad prekrasnih plaža


San Sebastian, oaza na sjeveru Španjolske

Na sjeveru Španjolske, u blizini granice s Francuskom, smjestila se jedna od najpoznatijih španjolskih turističkih destinacija, pravi turistički raj, grad San Sebastian. Grad na rijeci Urumea nije velik, ali svaku njegovu četvrt isplati se posjetiti i istražiti. Po svuda vlada savršen sklad tradicionalnog i modernog.

Stari dio grada, Parte Vieja, šarmantni je centar prepun uskih užurbanih ulica u kojima ćete naći brojne restorane i tapas barove uvijek dobro posjećene od lokalnog stanovništva. Stari je grad do 1863. godine bio opasan zidinima, srušenima zbog širenja grada. Zidine je moguće vidjeti i danas u blizini luke, gdje kroz njih vode stara gradska vrata Portaletas.

Danas se pod samim centrom San Sebastiana smatra trg Constitution, poznat po brojnim balkonima na građevinama iz srednjeg vijeka, kada su na trgu održavane borbe s bikovima. Posjetitelji borbi s bikovima u prošlosti su uzimali u najam sobe s balkonima kako bi imali što bolji pogled na borbe.

san_sebastian_4_flickr san_sebastian_9_flickr

constitution_flickr
Trg Constitution

maria_cristina_bridge_flickr
Most Maria Cristina na rijeci Urumea izgrađen je početkom 20. stoljeća

zurriola_bridge_1_flickr
Most Zurriola na rijeci Urumea poznat je po svojim futurističkim lampama

miramar_palace_flickr
Palača Miramar, u čijem se kompleksu nalazi nekoliko građevina, brojni vrtovi i parkovi

san_sebastian_3_flickr
Lučki dio grada

Najpopularnija španjolska gradska plaža

San Sebastian ima brojne promenade i tri prekrasne plaže od kojih je najpopularnija plaža La Concha. Spektakularna pješčana plaža La Concha po nekima je najbolja španjolska gradska plaža, ako ne i najbolja gradska plaža u Europi. Ona vrvi životom i razim sadržajima i danju i noću. Ljeti se u San Sebastianu organiziraju brojni festivali i koncerti na otvorenom. Ovo je i najbolje vrijeme za posjetiti grad, noći su ugodne, a dani topli.

Plaža La Concha smjestila se u istoimenom zaljevu, zaštićena od vjetra veličanstvenim strmim liticama. Sigurno će vas oduševiti pogled na zlatni pijesak i toplo more u dugačkom zaljevu. U zaljevu, u blizini obale nalazi se slikoviti otočić Santa Clara na kojem se u vrijeme oseke stvori prekrasna plaža. Do otočića je moguće doći čamcem, a brojni lokalci do njega i plivaju.

san_sebastian_5_flickr
Zaljev La Concha

san_sebastian_2_flickr
Veličina plaže jako ovisi o plimi i oseki

san_sebastian_7_flickr

san_sebastian_8_flickr
Gradska vijećnica koja je početkom 20. stoljeća služila kao kasino

san_sebastian_1_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila