Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Popularne gradske plaže


Najbolje gradske plaže na svijetu

Koliko poznatih velikih gradova svijeta pruža svojim stanovnicima prekrasnu mogućnost kupanja u moru nakon posla na fantastičnoj i svjetski poznatoj gradskoj plaži? Postoji nekoliko mjesta na svijetu koja nude oboje, užurban poslovni život na jednoj strani i uživanje na prekrasnoj plaži i kupanje u moru na drugoj. Gradovi koje smo odabrali mogu se pohvaliti nekima od najpoznatijih plaža na svijetu!

Barceloneta u Barceloni

Gaudijev grad, Barcelona, smještena na obali Sredozemnog mora, uz prekrasnu arhitekturu, ulice i parkove, svojim stanovnicima i posjetiteljima nudi i popularnu plažu, Barcelonetu. Barceloneta, 1.100 metara duga pješčana plaža, smjestila se u blizini centra grada i do nje se lako može doći javnim gradskim prijevozom. U uličicama uz plažu možete naći i neke od najboljih ribljih restorana u Barceloni. Uz cijelu plažu uređene su staze za bicikliste i joggere.

barceloneta

Bondi Beach u Sidneyu

Plaža Bondi smjestila se najbliže centru Sidneya i postala je sinonim za stil života na plaži u Australiji. Plaža je duga oko jedan kilometar i predstavlja raj za surfere s brojnim restoranima i kafićima. No ova je plaža i opasna zbog mogućeg dolaska morskog psa. Pod vodom su postavljene mreže kako bi spriječile dolazak zalutalog morskog psa blizu kupača, no oprez je ipak potreban!

bondy_beach

Venice Beach u Los Angelesu

Svaki posjetitelj Los Angelesa trebao bi obići njegovu popularnu plažu Venice! Ova prekrasna pješčana plaža ljeti je prepuna ljudi, od uličnih zabavljača do biciklista, joggera, rolera, plivača, ili jednostavno promatrača i šetača. U dijelu plaže pod nazivom Muscle Beach možete vidjeti brojne bodybuildere u akciji vježbanja. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća ovdje ste mogli redovito vidjeti Arnolda Schwarzeneggera.

venice_beach

Ipanema u Rio de Janeiru

Plaža Ipanema opjevana je u popularnoj bossa nova pjesmi "The Girl from Ipanema". Na zapadnoj strani ove prekrasne pješčane gradske plaže Ria nalaze se dvije spektakularne planine nazvane Dois Irmãos ili Dva brata. Brojni lokalci kao i turisti okupiraju Ipanemu svaki vikend. U neposrednoj blizini plaže smjestile su se brojne trgovine, kafići i noćni klubovi.

ipanema

Waikiki Beach na Havajima

Svi pri pomisli na Havaje prvo pomisle na njegove beskrajne bijele pješčane plaže... Jedna od najpoznatijih plaža na Havajima je plaža Waikiki s koje se pruža prekrasan pogled na vulkan Diamond Head. Duž dva i pol kilometra ove plaže naći ćete bezbrojne hotele. Ova je plaža, ako se zanemari prilična gužva u vodi, idealno mjesto za učenje surfanja.

waikiki

Jumeirah Beach u Dubaiju

Najpopularnija bijela pješčana plaža u Dubaiju okružena je luksuznim hotelima sa čak sedam zvjezdica! Na žalost, kao rezultat nezaustavljivo brzog rasta Dubaija ova prekrasna plaža zadnjih godina zna biti prilično onečišćena. Zbog toga se češće kontrolira čistoća mora.

jumeirah_beach

Clifton Beach u Cape Townu

Na obali Atlanskog oceana, deset minuta od Cape Towna smjestio se niz od četiri plaže odvojene nizom stijena. Sve su plaže pješčane i sa svih se može uživati u prekrasnim zalascima sunca. Vrlo primamljiva plava, čista i prozirna voda može vas iznenaditi jer je prilično hladna. Temperatura oceana kreće se između hladnih 12 i 16°C, te će vam pružiti prilično osvježenje na vrući ljetni dan! 

clifton_beach

Repulse Bay Beach u Hong Kongu

Prekrasna plaža smjestila se u zaljevu Repulse u Hong Kongu. Ova prostrana pješčana plaža s blago valovitim morem pruža jak kontrast poslovnoj četvrti Hong Konga. U blizini plaže smjestio se park uređen u tradicionalnom kineskom stilu sa statuama boginja višim od 10 metara. Stanovi smješteni u ovom zaljevu, zbog fantastičnih pogleda na zaljev, spadaju u najskuplje stanove u Hong Kongu.

repulse__bay_beach

South Beach u Miamiju

Osamdesetih je godina prošlog stoljeća ova plaža doživjela svoju renesansu zahvaljujući popularnoj seriji "Poroci Miamija". Do tada na ovom je mjestu cvjetao kriminal. Danas je South Beach sa svojim burnim noćnim životom, najpopularniji dio Miamija.

south_beach

Copacabana u Rio de Janeiru

U samom centru Rio de Janeira, smjestila se vjerovatno najpopularnija plaža na svijetu, Copacabana. Kombinacija visokih planina neobičnih oblika, nebodera, bijelog pijeska i mora oduzima dah! Copacabana je duga oko 4 kilometra i na njenoj su se promenadi smjestili brojni hoteli, trgovine, noćni klubovi i restorani. Na ovoj se plaži u svakom trenutku dana i noći nešto događa! I uvijek vlada dobra atmosfera za još bolju zabavu!

copacabana_580

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila