Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Na koju ćemo plažu danas?


Grčka ili Australija - pitanje je sad

Stigle su vrućine, stigao je produljeni vikend među Hrvate, stigao je 1. maj. Ukratko, počinjemo razmišljati o godišnjem odmoru, odlasku iz grada i sela na plaže i obalu. A gdje ćemo? Predstavljamo vam dvije plaže koje nisu tako blizu, a vi trebate samo reći koja vam je privlačnija...

Navagio - grčka ljepotica

navagio_580_2

Kao prvo, znate li što znači Navagio? Grubo rečeno, značilo bi nešto kao "brodska olupina". Navagio je plaža koja se nalazi na poznatom grčkom otoku Zakynthosu te se do nje može doći samo brodom. Zašto se zove "olupina"? Možda zato što se na njoj nalaze ostatci broda morskih krijumčara. Ako zanemarimo naziv, sve ostalo čini ovu plažu pravim mediteranskim biserom.

Oštre stijene kriju prekrasnu plažu, kristalno čisto more i prekrasan pogled su razlozi zašto tisuće posjetitelja godišnje posjete ovu zanimljivu lokaciju u Grčkoj. Lajkamo ju i mi.

navagio_580_3

navagio_olupina

Beach - vijugava beskrajna plaža

whitehaven_beach_1

Zašto astronom leži na Whitehaven plaži? Zato da bi pomoću pijeska bolje vidio zvijezde. Nije vam jasan ovaj loš vic? Evo priče. Whitehaven je plaža koja se nalazi na najvećem otoku Whitsunday grupacije otoka u Australiji. Plaža je duga 6-7 kilometara, a pijesak je toliko čist i sadrži visok postotak silicija da je isti taj pijesak korišten za izradu Hubbleovog teleskopa. Eto objašnjenja za raniji pokušaj vica.

Posebno lijepo je vidjeti kako izgleda ova plaža za vrijeme plime i za vrijeme oseke. 

whitehaven_beach_2

whitehaven_beach_3

Da čujemo, koja je vaš odabir??? 


SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila