Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Filipov otok


Čarobni mali otok

Filipov otok ili Phillip Island smjestio se 140 kilometara jugoistočno od Melbourna. Dug je 26 i širok 9 kilometara. Obalni dio dug je 97 kilometara. Otok je dobio ime po prvom guverneru Južnog Walesa, Arthuru Phillipu. Grad Newhaven smješten na otoku mostom je vezan s obalnim gradom San Remom. Svake godine ovaj mali otok ugosti više od 3,5 milijuna turista! Sigurno se pitate zašto!

filipov_otok_3

filipov_otok_4

Parada pingvina

Park prirode smješten na ovom otoku svim posjetiteljima nudi izuzetno zanimljivu atrakciju! Svake večeri mali prekrasni pingvini u grupama iz mora izlaze na obalu i prošetavaju se pred brojnim znatiželjnim pogledima turista preko plaže do rupa u pješčanim dinama u kojima spavaju. To je uistinu prekrasan prizor. Mislim da svatko tko ovo vidi poželi bar jednog pingvina za kućnog ljubimca!

Mali pingvini su posebna vrsta pingvina i najmanji su od svih pingvina na svijetu. Ova mala čuda visine do maksimalno 33 centimetra mogu roniti na dubinu od čak 69 metara! Čarobni događaj prošetavanja pingvina je jedna od najpoznatijih australskih atrakcija. I jedinstven prirodni fenomen na cijelome svijetu.

parada_pingvina

Koale, foke i zabavni park s iluzijama

Na otoku je osim pingvina moguće i upoznati i dodirnuti koale u Koala Conservation Centru. Možete ih i hraniti ako dođete u vrijeme njihovog ručka. Na Filipovom otoku smjestila se i na svijetu najveća kolonija foka, njih oko 16.000! Svaki dan su organizirana krstarenja obalom do Seal Rocka gdje su se foke smjestile. Više informacija o ovom izletu možete dobiti na stranici http://www.wildlifecoastcruises.com.au/. Otok je moguće obići i organiziranom turom helikopterom.

koala2 koale

koala

foka
Foke izlaze iz vode i prilaze ljudima bez straha!

Otok nudi i neobične sadržaje nešto drugačije vrste, kao što je A Maze'N Things. Radi se o zabavnom parku smještenom u središtu otoka, koji posjetiteljima nudi doživljaj brojnih iluzija. Super mjesto za provesti poslijepodne s djetetom.

zabavni_park
Zabavni park iluzija

Da ne zaboravimo, otok je i raj za surfere. I raj za ljubitelje motora! Naime, na otoku se svake godine održavaju velike motorističke utrke! U svakom slučaju, razmislite o posjeti Filipovom otoku prilikom putovanja u Australiju!

surfer filipov_otok_1

utrka

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila