Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Dvorac Eltz, njemačko srednjovjekovno blago


Veličanstveni dvorac Eltz

Bajkovit srednjovjekovni dvorac s tri strane okružen rijekom Elzbach i prilično skriven šumom smjestio se na 70 metara visokoj stijeni u slikovitim brdima iznad rijeke Moselle. Veličanstveni dvorac Eltz bogate je povijesti i prilično jasno će vam predočiti davno prošla vremena.

Dvorac Eltz smjestio se u zapadnoj Njemačkoj između Koblenza i Triera, najstarijeg njemačkog grada. Dvorac koji nikada nije osvojen od strane neprijatelja i dalje je u posjedu potomaka iste obitelji kao i u 12. stoljeću. Njegovih više od 100 prostorija dobro čuvaju snažne vanjske zidine od kamena. Dvorac ima osam tornjeva visokih od 30 do 40 metara.

Danas u dvorcu možete pojetiti muzej opremljen originalnim namještajem, posuđem i starim viteškim oružjem i oklopima. U podrumu dvorca smjestila se riznica bogato opremljena zlatnim i srebrnim predmetima i brojnim umjetninama koje je obitelj Eltz skupila kroz gotovo 900 godina.

Dvorac Eltz jedan je od najljepših i najbolje očuvanih dvoraca u Njemačkoj. Ovaj je prekrasni dvorac i dalje nepoznat široj publici i posjećuje ga manji broj turista nego druge njemačke dvorce.

eltz_1_flickr eltz_4_flickr

eltz_3_flickr eltz_6_flickr

eltz_2_flickr

eltz_5_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila