Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Najbolji akvatoriji u Europi


Prava mjesta za ljubitelje mora

Ako ste ikada bili u Barceloni ili Lisabonu, tada ste sigurno posjetili akvatorij. Veliki bazeni puni egzotičnih riba i morskih pasa privući će svakoga tko voli more, a osim ova dva, postoji još nekoliko akvatorija u Europi koje treba posjetiti.

Oceanarij u Lisabonu

Lisabon ima jedan od najboljih svjetskih akvatorija te najveći akvatorij u Europi. Nalazi se u sklopu Parka nacija, velikog kompleksa u kojem se nalazi dugačko šetalište, veliki šoping centar i najdulji most u Europi, most Vasca da Game.

Centralni dio akvatorija sastoji se od velikog bazena površine pravog olimpijskog bazena, dok se pokraj njega nalaze četiri manja u kojem se nalaze druge vrste riba i morskih životinja.

Lisabon - akvatorij u Parku nacija

Lisabon - akvatorij

Lisabon - akvatorij

L'Oceanogràfic u Valenciji

Odmah uz bok Lisabonu je veliki oceanarij u španjolskoj Valenciji. Sastoji se od sedam visokih bazena koji su podijeljeni  na dva nivoa, a ispod se nalazi tunel dug gotovo 40 metara kroz koji posjetitelji mogu šetati i diviti se morskim stvorenjima i ogromnim morskim psima.

Oceanarij se nalazi u dijelu kompleksa koji se još zove i grad znanosti i umjetnosti.

valencia_oceanarij_autor_coda_580

valencia_oceanarij_tunel_580_300

Oceanarij u Barceloni

Veliki akvatorij u Barceloni nalazi se na Barceloneti, obali Barcelone i turističkom šetalištu, unutar kompleksa pokraj kojeg se nalazi veliki shopping centar. Budući dosta Hrvata posjećuje Barcelonu, ovo je odlična kombinacija kako isplanirati jedan dan u Barceloni - akvatorij, shopping centar i mali restorani u Barceloneti, nekoć ribarskoj četvrti.

Kao i u Valenciji, jedna od glavnih atrakcija je tunel na donjoj razini kroz kojeg je moguće prošetati.

barcelona_akvatorij_nemo

Barcelona - akvatorij

Akvatorij u Genovi

Kao i neki drugi, akvatorij u Genovi je izgrađen za potrebe Expo sajma. Ovaj akvatorij je izgrađen 1992. godine, a zanimljiv je po tome što u nekoliko bazena ugošćuje ribe iz Sredozemnog mora, Crvenog mora i Indijskog oceana. Glavna atrakcija su bazeni s morskim psima, delfinima i tuljanima.

genova_akvatorij_580

genova_akvatorij_sabljarka_580

Turkuazoo u Istanbulu

Najmlađi u ovom nizu je turski akvatorij u Istanbulu. Ako budete putovali u Istanbul, isplati se posjetiti ga. Nalazi se unutar shopping kompleksa forum te sadrži oko 80 metara podvodnih tunela, a atrakcije su tigraski morski psi i pirane.

turkuzoo_akvatorij_580_autor_pixage

turkuzoo_akvatorij_580

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila