Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Euro 2012 - upoznajte stadione Poljske


Upoznajte domaćine Europskog prvenstva u nogometu

Ostalo je još malo vremena do početka Europskog prvenstva u nogometu koje se održava u Poljskoj i Ukrajini. Neki od nas putuju jer vole panorame, hramove, spomenike, hranu, piće, ljude, a neki putuju radi nogomentih stadiona. Predstavljamo stadione Poljske - stadion u VaršaviPoznańu, Wroclawu i Gdańsku!

Nacionalni stadion u Varšavi

Za potrebe Eura, u Varšavi je sagrađen novi nacionalni stadion, na mjestu stadiona Dziesieciolecia. Prekrasni novi stadion prima nešto manje od 59.000 gledatelja, a UEFA ga je nagradila statusom stadiona s pet zvjezdica. 

Novi stadion za Euro gradio se gotovo četiri godine, dovršen je 2011. godine, a gradnja je stajala gotovo 500 milijuna Eura.

varsava_stadion_euro_1

varsava_stadion_euro_2

varsava_stadion_euro_4

varsava_stadion_euro_5

varsava_stadion_euro_6

Stadion Miejski u Poznańu

Stadion u Poznańu je mjesto gdje će reprezentacija Hrvatske 10. lipnja odigrati prvu utakmicu na ovogodišnjem Euru, i to protiv momčadi Irske. Stadion prima nešto više od 43.000 gledatelja, sagrađen je 1980. godine, a od 2003. do 2010. godine je obnovljen i renoviran te je peti po veličini stadion u Poljskoj.

poznan_stadion_1

poznan_stadion_2

poznan_stadion_3

poznan_stadion_4

Fotografije: www.uefa.com

PGE Arena u Gdańsku (Baltic Arena)

PGE Arena u Gdańsku je sagrađena za potrebe Eura 2012, gradnja je trajala tri godine, a dovršen je 2011. godine. PGE kratica dolazi zbog sponzorstva energetske kompanije Polska Grupa Energetyczna. Stadion ima 43.615 sjedećih mjesta te je jedan od ljepših stadiona u srednjoj Europi.

Izgledom podsjeća na Allianz Arenu na kojoj igra Bayern u Munchenu.

gdansk_1

gdansk_2

gdansk_3
Fotografije: FK Wiatowski

Stadion Miejski u Wroclawu

U samo dvije godine za potrebe Eura 2012 sagrađen je stadion u Wroclawu, a otvoren je 2011. godine i četvrti je po veličini nogometni stadion u Poljskoj. Stadion je otvoren 10.9.2011., a na otvaranju je održana je boksački borba Tomasza Adameka i Vitalija Klička za WBC titulu teškaša.

wroclaw_1

wroclaw_2

wroclaw_3

Fotografije: www.uefa.com

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila