Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Najveći kipovi na svijetu


Megalomanske skulpture svijeta

Svima je poznat Kip slobode. Ali ne događa se svaki dan da imate priliku vidjeti skulpturu kraj koje Kip slobode izgleda malen. U šetnji ispod veličanstvenih skulptura svijeta odabrali smo njih pet, smještenih u raznim dijelovima svijeta.

"Petar Veliki" u Moskvi

98 metara visoka skulptura i osma po visini skulptura na svijetu izgrađena je 1997. godine da obilježi 300 godina ruske mornarice. Moskovska skulptura koju je dizajnirao Gruzijac Zurab Tsereteli više je puta proglašena za najružniju skulpturu na svijetu. O njenoj ljepoti prosudite sami.

moskva_1_flickr moskva_2_flickr

"Majka Domovina zove" u Volgogradu

Pomalo zastrašujuća statua žene izgrađena je u spomen Bitke za Staljingrad u kojoj je život izgubilo više od 2 milijuna ljudi. Skulptura u ruskom gradu Volgogradu je u vrijeme svog podizanja 1967. godine s visinom od 85 metara bila najviša na svijetu.

motherland_calls_2_flickr

"Ushiku Daibutsu" u Japanu

Jedna od najviših statua na svijetu smjestila se u japanskom gradu Ushiku. Brončana skulptura Bude visoka 120 metara i teška više od četiri tone, izgrađena je 1993.godine. Dizalom je moguće doći do muzeja i vidikovca na 85-om metru.

ushiku_daibutsu_1_flickr ushiku_daibutsu_2_flickr

Buda u Henanu u Kini

Danas najviša statua na svijetu smjestila se u kineskoj provinciji Henan. Statua Bude (Spring Temple Buddha) izgrađena je 2002. godine i s postoljem je visoka 153 metra. Ispod veličanstvene statue se smjestio budistički samostan.

henan_1_flickr

"Majka Domovina" u Kijevu

Monumentalna statua u Kijevu izgrađena je 1981. godine. Postavljena je na Nacionalni povijesni muzej i zajedno dosežu visinu od 102 metra. Sama je skulptura visoka 62 metra, a obzirom da je građena od titanija teži nevjerojatnih 560 tona. Mač kojeg skulptura drži visoko u zraku težak je 9 tona i dug 16 metara.

kijev_2_flickr kijev_3_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila