Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Neobična Bijela pustinja u Sahari


Bijela pustinja u Egiptu

U dalekoj je prošlosti Bijela pustinja u Sahari bila ispod razine mora. Nakon povlačenja mora postala je zeleno plodno područje prepuno životinja i jezera bogatih ribom. Današnji je pustinjski krajolik nastao zbog jakih vjetrova i oluja koje su kroz tisuće godina odnosile zemlju te su na površinu izbile neobične formacije od stijena.

Bijela pustinja (Sahara el Beyda) leži 45 kilometara sjeverno od grada Farafra. Divovske bijele stijene od krede i vapnenca oblikovale su pješčane oluje kroz tisuće godina te im se oblik i danas mijenja.

bijela_pustinja_3_flickr

bijela_pustinja_4_flickr
Prekrasna kombinacija žutog pijeska i bijelih stijena

bijela_pustinja_2_flickr

bijela_pustinja_7_flickr

Safari u Bijeloj pustinji

Bijela pustinja u Egiptu je danas zaštićeni park prirode u kojem je moguće kampirati i svjedočiti dramatičnim svitanjima i zalascima sunca, a možda vidjeti i malu pustinjsku lisicu dok sjedite s Beduinima uz logorsku vatru.

Danas safari ovog tipa omogućuju mnoge egipatske turističke agencije, i to u trajanju od jedan do četiri dana. Vodiči vode strogu brigu o tome da nakon turista u prirodi ne ostaje smeće, uključujući i toaletni papir. Kažu da je odgovaranje zovu prirode u otvorenoj pustinji pod vedrim nebom izrazito oslobađajuće iskustvo...

bijela_pustinja_1_flickr
Pustinjska lisica

bijela_pustinja_8_flickr
Svitanje u pustinji

Bijela egipatska pustinja je jedno od najposjećenijih turističkih mjesta u zapadnom Egiptu. Čarobno iskustvo noćenja u pustinji prilično će otežati vaš odlazak jer jednostavno nećete htjeti otići. Gdje još na svijetu možete prošetati krajolikom koji podsjeća na arktički, naravno uz uvijet da zanemarite visoke temperature?

bijela_pustinja_10_flickr bijela_pustinja_9_flickr

bijela_pustinja_5_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila