Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Gryon, bijeg u švicarske Alpe


Švicarsko selo za bijeg od svakodnevnice

Ako ste umorni od obilazaka velikih gradova, gužvi u muzejima i beskrajnog čekanja u redovima za posjet nekoj turističkoj atrakciji, možda je vrijeme da razmislite o putovanju u neku manje poznatu lokaciju koja će vam pružiti priliku da malo usporite i prodišete punim plućima.  

Malo švicarsko selo Gryon vjerojatno nije na obaveznoj listi mjesta za posjetiti prilikom putovanja Europom. Ali isplati se razmisliti o putovanju u ovu idiličnu lokaciju, selo prepuno starih brvnara, omeđeno planinama i fantastičnom prirodom u kojem ćete sigurno dobro napuniti baterije!

gryon_6_flickr_by_duncan_rawlinson

gryon_10_flickr_by_jacketdesplash

gryon_2_flickr

gryon_9_flickr gryon_8_flickr

Gryon je osnovan u 12. stoljeću. Smjestio se na švicarskim Alpama na uskoj terasi na visini od 1.110 metara. Okružen je gustim šumama, idiličnim pašnjacima i sve poznatijim skijalištima. Ovo u prošlosti malo planinsko selo sve se više okreće turizmu, no njegovi stanovnici uspijevaju očuvati starinski šarm mjesta kao i kulturu i tradiciju svojih predaka. Većina stanovnika govori francuski i bave se poljoprivredom i šumarstvom.

Ovaj je kraj poznat po dobrim vinima i postoji nekoliko mjesta na kojima se vina mogu kušati i kupiti. Moguće je degustirati i kupiti odličnu domaću čokoladu ili posjetiti farmu na kojoj se proizvodi domaći sir, uz degustaciju naravno.

gryon_7_flickr_by_duncan_rawlinson

gryon_4_flickr

Gryon možete posjetiti u bilo koje doba godine. U toplije je doba godine moguće otići na rafting, unajmiti bicikl ili paraglajder, kao i otići na vođenu planinarsku turu po Alpama na kojoj ćete uživati u spektakularnim vidicima. Zimi je skijalište Villars prepuno ljubitelja skijanja i boardanja u idiličnom ambijentu. Sve ovo čini Gryon idealnim mjestom za sve koji se žele povezati s prirodom.

gryon_11_flickr_by_stephanie_booth gryon_3_flickr

gryon_1_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila