Mjesto za sve ljubitelje putovanja

TripAdvisor objavio listu top destinacija


Najpoželjnije destinacije za putovanje u 2011-oj godini

TripAdvisor je objavio listu najpoželjnijih destinacija za 2011. Glasove koji su oblikovali top listu dali su članovi ove velike online zajednice. Rezultati su donekle očekivani, ali sigurno niste očekivali kako je najpoželjnija svjetska destinacija Cape Town.

Ova top lista je vrlo bitna jer su u glasovanju sudjelovali milijuni ljubitelja putovanja diljem svijeta. Nedostatak je, naravno, činjenica da u ovakvim masovnih glasovanjima manje poznata mjesta sa svojim prirodnim i povijesnim ljepotama ne mogu doći do izražaja.

Kako su glasovali korisnici TripAdvisora? Ako budete ove godine išli u Rim i Pariz, slobodno stanite pokraj Eiffelovog tornja ili amfiteatra i naglas upitajte: "Tko ovdje koristi TripAdvisor"? Velika je šansa kako ćete vrlo brzo dobiti pozitivan odgovor. Pariz i Rim se nalaze na prvom i drugom mjestu odredišta koje će posjetitelji TripAdvisora posjetiti ove godine. London, Barcelona, Venecija, ... sve su to očekivani odgovori ljubitelja putovanja.

Neočekivana prva destinacija

Europski gradovi su jako dobro pozicionirani i na svjetskoj listi. Pariz se nalazi na četvrtom mjestu, a Rim na sedmom mjestu. Iznenađenje redakcije TripAdvisora bilo je prvo mjesto svjetske ljestvice, a to je južnoafrički Cape Town. Da li je prošlogodišnje svjetsko nogometno prvenstvo napravilo tako odličnu promociju? Očito ima nečega u tome. Bez obzira na nogomet, Cape Town nudi posjetiteljima lijepo vrijeme, prekrasne zalaske sunca te dobru vinsku ponudu.

Britanci zadovoljni izborom

Ako je na odabir ljubitelja putovanja utjecalo SP u nogometu, onda se tek možemo pitati kako će London biti pozicioniran sljedeće godine radi nadolazećih Olimpijskih igara koje će se održati sljedeće godine u glavnom gradu Velike Britanije. Osim Londona, na devetom mjestu europskih odredišta nalazi se škotski Edinburgh.

Europske top destinacije 2011.
1. Paris
2. Rome
3. London
4. Barcelona
5. Prague
6. Venice
7. St. Petersburg
8. Florence
9. Edinburgh
10. Istanbul

Svjetske top destinacije 2011.
1. Cape Town, South Africa
2. Sydney, Australia
3. Machu Picchu, Peru
4. Paris, France
5. Rio de Janeiro, Brazil
6. New York City, USA
7. Rome, Italy
8. London, UK
9. Barcelona, Spain
10. Hong KongSvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila