Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Duhovi romantičnog dvorca Brissac


Nevjera i ubojstvo

Da li volite priče o duhovima? Koji je dvorac najpoznatiji po mrtvima koji ga i danas opsjedaju? Ako nas pitate, to je dvorac Brissac (Château de Brissac) iz 11. stoljeća, smješten u dolini rijeke Loire u Francuskoj.

U čak 204 sobe ovog sedam katova visokog dvorca naći ćete brojne antikvitete, tapiserije i razna umjetnička djela, kao i duhove koji ga čuvaju, barem ako se može vjerovati lokalnom stanovništvu koje podupire i širi ovu zanimljivu legendu.

dvorac_brissac_3_flickr

dvorac_brissac_4_flickr dvorac_brissac_5_flickr

dvorac_brissac_2_flickr

Duhovi iz dvorca Brissac

Sigurno mislite da su duhovi ovog dvorca žrtve nekog od ratova ili bitki koje su se oko dvorca odigrale. Ako to mislite varate se. Legenda o duhovima iz dvorca Brissac ide ovako. U jednom je periodu dvorac bio vlasništvo stanovitog Jacquea. Jacque je bio vrlo uspješan i sretan čovjek koji je živio sa svojom suprugom Charlotte. No supruga Charlotte imala je ljubavnika i to na prilično očit način.

dvorac_brissac_6_flickr

Bijesni suprug Jacque nije to mogao trpjeti i nakon nekog su vremena Charlotte i njezin ljubavnik jednostavno nestali. No ljubavnici su, i nakon što su ubijeni, ostali u dvorcu kako bi progonili nesretnog Jacquea! Jacque se na kraju odselio... Posjetitelji dvorca Brissac tvrde da se noću i dalje čuju zaljubljeni ljubavnici čija ljubav odjekuje zidinama dvorca. Mnogi posjetitelji također tvrde da dvorcem vlada vrlo romantična atmosfera...

Turistički obilazak dvorca Brissac

Dvorac Brissac, najviši dvorac u Francuskoj, godinama je nenaseljen zbog straha i nelagode koju priče o duhovima stvaraju u ljudima. Danas ga brojni turisti posjećuju kako bi doživjeli vrlo čudan osjećaj i s nelagodom i uzbuđenjem istražili njegove hodnike i brojne sobe. Postoje organizirani turistički obilasci ovog dvorca.

U sklopu turističkog obilaska moguće je kušati i neka od lokalnih vina u vinskim kamenim podrumima dvorca. Priroda oko dvorca vrlo je lijepo uređena i pružit će vam ugodno popodne. Svakog jutra iz parka oko dvorca moguće je krenuti na izlet balonom na vrući zrak i uživati u prekrasnim krajolicima i ptičijoj perspektivi dvorca! Dvorac ima i svoju suvenirnicu. Kao i svoje kazalište!

izlet_balonom_2_flickr

izlet_balonom_flickr

park_brissac_flickr

Ako ste i vi jedni od onih željnih neobičnih iskustava preporučujemo vam da otputujete u Francusku!


SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila