Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Brazil kakav niste upoznali


Mjesta koja treba vidjeti, a o njima se ne priča

Kada biste htjeli posjetiti Brazil, što bi vam prvo palo na pamet? Rio de Janeiro, Copacabanu, Sao Paolo, Amazonu? Priznajte da bi vam prvo to palo na pamet. Evo što nam je naša kolegica iz Brazila sugerirala kao mjesta u Brazilu koja treba vidjeti.

Pantanal

Pantanal nije samo mjesto na karti za koje znaju samo Brazilci. Pantanal je najveći SVJETSKI močvarni komad teritorija koji se nalazi uz granicu Bolivije i Paragvaja, a zauzima područje od čak 144.000 kvadratnih kilometara! Skoro tri Hrvatske. Kada posjetiti Pantanal? Teško je reći, jer ovo močvarno područje nudi vlagu i temperature od 25 do 40 stupnjeva, a vrijeme je teško predvidivo i ovisi od sezone do sezone.

Pantanal

Pantanal

Cataratas do Iguacu

Iguazu vodopadi nalaze se uz granicu s Argentinom, na rijeci Iguazu. Riječ Iguazu znači velika voda. Nacionalni park se prostire Brazilom i Argentinom, a u njemu se nalazi oko 275 slapova visine do 70 metara. Po legendi drevnih stanovnika, slapovi su nastali božjim gnjevom. Naime, božanstvo koje su štovali htjelo je oženiti lijepu Naipi, no ona je pobjegla s ljubavnikom Taroba. Za vrijeme bijega kanuom bog je rascijepio rijeku i osudio ljubavnike, a tako su nastali današnji slapovi. Definitivno mjesto koje treba posjetiti u Brazilu.

Cataratas do Iguacu

Cataratas do Iguacu

Olinda

Kada nekoga od Brazilaca pitate za Olindu, svi će vam u opisu grada spomenuti kako je to grad povijesti. Svi turisti koji posjete Brazil i Olindu reći će da je Olinda prekrasan grad, jer njegova arhitektura i ambijent i dalje odaju izgled kolonijalnog doba Brazila.

Olinda

Olinda

Cabedelo

Cabedelo je mali gradić na sjeveroistoku Brazila koji je poznat po kilometarskim pješčanim plažama.

Cabedelo

Cabedelo

Plantaže Brazila

Diljem Brazila mogu se vidjeti ovakvi prizori koji izgledaju kao slika iz doba impresionizma.

Plantaže Brazila

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila