Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Plaža za slavne i poznate


Brazilsko utočište za dušu

Još je 1964. godine Brigitte Bardot posjetila ovaj gradić! Nakon toga započeo je pravi trend dolazaka poznatih i slavnih osoba na odmor u Buzios u Brazilu, slikovito mjesto s prekrasnim plažama! Unatoč tome, gradić je uspio očuvati neodoljivi šarm kojeg zahvaljuje stoljetnoj ribarskoj tradiciji.

2987131241_03c34e466d_z

buzios

Gradić Buzios smjestio se na samo 2 sata vožnje ili 169 kilometara udaljenosti od Rio de Janeira. Proslavio se kao pravo utočište od stresa kojeg ima na pretek u velikom gradu! I kao mjesto za odmor od poznatih Rio-vskih feštanja!

U Buziosu svatko može pronaći nešto za sebe. U ovom u prošlosti gusarskom mjestu danas možete odmarati s dobrom knjigom ispod palme na jednoj od njegovih 20 prekrasnih plaža! Ili spavati u miru. Ili popiti kavu uz ocean i gledati kako svijet prolazi pokraj vas. Na ovim plažama je nemoguće naći aktivnost koja nedostaje!

praia_do_canto

praia_do_canto2

praia_de_manguinhos

Brazilski duh

Za one koji ipak žele osjetiti pravi brazilski užitak življenja ovdje mogu naći brojne načine zabave! Od nebrojenih sportova na vodi, golfa, šopingiranja, do burnih noćnih provoda za sve željne dobre zabave. Navodno Buzios nudi jedne od najboljih noćnih provoda u Brazilu! Većinom noćni izlasci započinju u popularnoj ulici Rua das Pedras. U istoj ulici možete naći i kip Brigitte Bardot, kao zahvalu njoj jer je proslavila ovaj grad.

rua_das_pedras
Rua das Pedras

Mnogi uspoređuju Buzios s francuskim Saint Tropezom zbog njegove tropske atmosfere, prekrasnih plaža i slikovitog i šarmantnog centra grada. Kristalno plavi ocean izgleda čarobno u kontrastu s egzotičnom i raskošnom obalnom vegetacijom i bijelim pješčanim plažama.

Buzios, ili punim nazivom Armacao de Buzios smjestio se na dugom poluotoku koji ulazi u Atlanski ocean. Danas ga posjećuju brojni kruzeri. Ako želite posjetiti Buzios preporučujemo proljeće ili jesen. I tada su temperature vrlo ugodne, a gužve su puno manje nego u ljeto.

3113359042_a9eb53f614_z

3400050668_869bcd7b81_z

buzios2


SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila