Mjesto za sve ljubitelje putovanja

2. Croatian Travel Festival - Šibenik


Putopisci, ljubitelji putovanja i pozitiva na jednom mjestu

Godinu dana je prošlo od prvog super cool Croatian Travel Festivala, a sljedeći tjedan priča iz Šibenika će se ponoviti. Drugi Croatian Travel Festival održat će se na istoj lokaciji, od 9. do 12.5. u organizaciji Hrvatskog kluba putnika. Sljedeći tjedan - pravac Šibenik.

Prije godinu dana mogli smo uživati u jednoj fantastičnoj pozitivnoj energiji koja je oduševila sve one koji su posjetili Šibenik. Bila je to prilika upoznati mnoge ljubitelj putovanja, avanturiste i one koji žele drugima poručiti koliki je užitak putovati po svijetu te da za putovanja nisu potrebni veliki budžeti.

Nikola Baraka nam je dao svoj osvrt na prošlogodišnji festival te jednostavnu najavu ovogodišnjeg festivala koji će ponuditi istu atmosferu i puno pozitivne energije. Treba li vam bolja najava i više razloga da posjetiti ovogodišnji CTF? 

Prošlogodišnji Croatian Travel Festival bio je je prvi festival takve vrste u Hrvatskoj. Nakon nebrojenih telefonskih poziva i mailova na impresivnoj listi predavača našli su se Goran Milić, naš najpoznatiji urednik čije dokumetarce sa svih strana svijeta nismo propuštali. Pa Nevena Rendeli, koja nas je povela po Lijepoj Našoj... S Davorom Rostuharom smo putovali motorom po Africi, a Leo Lemešić, Držislav Markovina i Nenad Vlahović su nas poveli na egzotična mjesta svojim jedrilicama.

Siniša Glogoški nam je dokazao da možemo putovati biciklom i to ne samo do susjednog dućana, a Hrvoje Jurić je krenuo na svoje prvo veliko putovanje biciklom, upravo sa CTF-a i to tek s nekoliko stotina kuna u džepu i kulinom u ruksaku. Upustili smo se u pustolovinu i s Hrvojem Ivančićem u 4-metarskom gumenjaku od Save, preko Dunava sve prema Crnom moru.

Kažu da je tih dana Šibenikom kolala neka neobična energija, da već dugo grad nije bio tako pun pozitivne energije koja se širila njegovim ulicama. Čak nam je i vrijeme bilo naklonjeno, sunce nas je mazilo po čitave dane, a navečer kada smo skakali na ritmove TBF-a, grad definitivno nije spavao.

Zaista, bila su to tri ispunjena dana, prvenstveno pozitivnom energijom, prekrasnim ljudima i njihovim pričama i iskustvima iz gotovo svih kutaka ove naše plave planete. Stekli smo mnoge prijatelje i veselimo se ponovnom susretu.

A to je bio tek prvi festival. Nešto kao prvi spoj, pa trema hoćemo li se svidjeti, hoćemo li 'kliknuti'... Ma... Znate već :). Nama je to bila ljubav na prvi pogled, neraskidiva kemija.

Ta ljubav i dalje traje i svakim danom je sve veća i zato smo sigurni da će 2.CTF biti još bolji, malo 'zreliji', a opet zaigran. Ove godine smo bogatiji za nova iskustva, nova putovanja i spremni smo to podijeliti sa svima vama koji ste znatiželjni upoznati ovaj prekrasan i čudesan svijet oko nas.

Onda ekipa? Zaokružite na kalendaru 9.,10.,11. i 12.05.2013.g. crvenom bojom,uzmite godišnji ili bolovanje i pravac Šibenik!

Mi vam donosimo pregled programa i fotografije s prošlogodišnjeg CTF-a. Vidimo se sljedeći tjedan u Šibeniku!

ctf2013_03

_goran_milic_svjetski_putnik_croatian_travel_festival_1

_goran_milic_svjetski_putnik_croatian_travel_festival_4

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila