Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Akvatorij u Londonu - must see


Akvatorij koji se isplati posjetiti

Neki dan smo pisali o pet najboljih akvatorija u Europi, a u toj žestokoj borbi za prva mjesta ispao je London, koji također ima jedan od najljepših akvatorija u Europi i definitivno ga se isplati posjetiti. Pogledajte par sličica pa recite da li smo kiksali s izborom.

London ima svašta za ponuditi

London ima svašta za ponuditi, a ovim putem vam želim preporučiti akvarijum. Kad sam radila plan za posjetiti London, nisam razmišljala o akvarijumu, jer u Londonu ima toliko toga za vidjeti. Međutim, nakon vožnje London Eyeom, na zgradi odmah pokraj kotača zapeo mi je za oči veliki natpis Aquarium.

Sam ulaz je nekako mračan i jednostavno me povukao unutra. Što se tiče cijena ulaznica za akvarijum, one se kreću od 100-130kn. Jeftinije je da kupite ulaznicu online ili u paketu (sa npr. Madame Tussauds ili London Dungeon). Ulaznicu možete dobiti i ispod 100kn ako ulazite u akvarijum nakon 15 sati. Posjetila sam akvarijume u raznim europskim gradovima i moram priznati da je cijena londonskog akvarijuma jedna od nižih cijena, a sam akvarijum nudi puno za vidjeti.

Raže koje se smiješe

U akvarijumu možete vidjeti i saznati sve o morskim životinjama. Možete vidjeti ribice iz crtića kao što je Nemo (riba klaun) i Sammy (kornjača), pa meduze koje su osvjetljene raznim bojama. To onda stvarno izgleda prekrasno, a tu su i raže, hobotnice, morski konjici, pirane, pingvini, nezaobilazni morski psi itd.

Jedan od ljepših dijelova akvarijuma je hodnik kroz najveći bazen, znači prolazite kroz stakleni hodnik, samo staklo vas odvaja od vode, što znači da vam ribe a i morski psi plivaju iznad glave. U tom hodniku najzanimljivije je vidjeti raže kako vam se smiješe kada preplivaju iznad vaših glava.

Još jedan zanimljivi dio akvarijuma je stakleni pod ispod kojeg je bazen sa morskim psima, pa kad ga prelazite samo čekate da pukne i da počnete plivati sa tim divnim životinjicama.

Na web stranicama akvarijuma možete pronaći i vrijeme kada se koje ribe hrane, što je super za vidjeti, pogotovo kada se hrane morski psi i kada ronioci plivaju među njima.

akvatorij_u_londonu_2

akvatorij_u_londonu_3

akvatorij_u_londonu_4

akvatorij_u_londonu_5

akvatorij_u_londonu_6

akvatorij_u_londonu_8

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila