Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Što sve treba vidjeti u Egiptu?


Crveno more, Karnak i Abu Simbel

Ako budete imali priliku, posjetite Crveno more i Abu Simbel. Karnak i Amonov hram su blizu Kaira, koji ćete sigurno posjetiti, ali Crveno more i Abu Simbel su preporuka za sve koji putuju u Egipat.

Ronjenje u Crvenom moru

Egipat - Crveno more i ronjenje - Autor Marsa Alam

Postoji nekoliko teorija zašto se Crveno more zove Crveno more. Jedna od mogućih razloga je sezonsko cvjetanje algi u moru (pogodite u kojoj boji cvjetaju), no isto tako postoje teorije da je ime došlo od obližnjih Harei Edom planina koje su bogate mineralima.

Zašto posjetiti Crveno more tokom putovanja u Egipat? Zato što tamo možete vidjeti prekrasne koraljne plaže i nevjerojatno egzotične trenutke tokom ronjenja, jer je more izuzetno prozirno te  bogato raznim egoztičnim ribama šarenih boja.

Karnak

Egipat, Karnak, Amonov Hram

Karnak je kompleks hramova koji se nalazi 2.5 kilometara od današnjeg Luxora, na lokaciji gdje je prije bila antička Teba. Karnak je najveće svetište antičkog Egipta, građeno je više od dva tisućljeća te iako je doživjelo velika oštećenja, izgleda jednostavno nestvarno, pogotovo Amonov Hram, prostor dužine cca 350 metara čiji krov drže veliki masivni piloni. Definitivno, nešto što treba posjetiti na odmoru u Egiptu.

Abu Simbel

Egipat - Abu Simbel

Ako mislite da današnji vladari imaju svakakve zahtjeve, što tek reći za egipatske? Abu Simbel je mjesto koje veže za dva hrama blizanca koja je sagradio veliki faraon Ramses, za sebe i njegovu kraljicu Nefertiti. Što ste rekli? Ovo morate posjetiti kada budete u Egiptu?

Hramovi su izgrađeni u 13. stoljeću prije Krista, danas se smatraju jednim od najvećih spomenika egipatske i svjetske civlizacije. Abu Simbel se nalazi oko 250 kilometara jugozapadno od Aswana.SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila