Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Qatar Airways započeo s letovima iz Zagreba


Letovi s pet zvjezdica iz Zagreba

Qatar Airways proslavio je jučer svoje 30. europsko odredište uvođenjem redovne zračne linije za Zagreb. Bilo da lete u Bangkok, Dubai, Šangaj ili Manilu, putnici će iz Zagreba sada imati sjajnu vezu do zemalja Istoka u zrakoplovima s pet zvjezdica.

Tradicionalni vodeni pozdrav u Zračnoj luci Zagreb dočekao je let QR947 iz Dohe, doma Qatar Airwaysa i glavnog grada Države Katar. Nova linija, preko Budimpešte, istovremeno predstavlja i prvi redovni let putničkog zrakoplova iz Hrvatske za neku od zemalja Perzijskog zaljeva. 

Predsjednik uprave Qatar Airwaysa Akbar Al Baker stigao je zrakoplovom na inauguracijskom letu u pratnji novinara iz Azije, glavnog emitivnog tržišta novog europskog odredišta katarskog avioprijevoznika.

Svečanom dočeku u Zračnoj luci Zagreb prisustvovali su ugledni gosti: predstavnici zračne luke, državni dužnosnici i predstavnici poslovne zajednice.

Obrativši se gostima na svečanosti, gospodin Al Baker izrazio je svoje zadovoljstvo što može proslaviti dugo očekivani dolazak Qatar Airwaysa u Hrvatsku.

"Naša nova svakodnevna linija između moje rodne Dohe i Zagreba dodatna je potvrda napora koje Qatar Airways ulaže u širenje u Europi," rekao je g. Al Baker.

"Tijekom posljednjih 18 mjeseci znatno smo povećali svoju prisutnost u Europi i vrlo mi je drago što danas mogu objaviti kako je Zagreb postao 30. odredište Qatar Airwaysa u Europi, 114. na svijetu i prva veza Hrvatske sa zemljama Perzijskog zaljeva.

Hrvatska je zemlja koja ubrano razvija turizam i vrlo je popularno odredište putnika s Bliskog istoka te azijsko-pacifičke i drugih regija. Nadamo se kako će naša nova linija olakšati dolazak putnika iz cijelog svijeta, jer u Hrvatsku više neće morati stizati kroz opterećena europska čvorišta", dodao je g. Al Baker.

"Hrvatska našim dvjema zemljama nudi mnoštvo prilika, stoga smo vrlo ponosni što ćemo ljudima ove divne zemlje moći ponuditi našu nagrađivanu uslugu. 

Bilo da lete u Bangkok, Dubai, Šangaj ili Manilu, putnici će iz Zagreba sada imati sjajnu vezu do zemalja Istoka, preko našeg čvorišta u Dohi, pa će za svoja turistička ili poslovna putovanja imati širi izbor odredišta.

Više informacija o letovima Qatar Airwaysa možete pronaći na njihovim službenim stranicama www.qatarairways.com.

qatar_airways_zagreb_2

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila