Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Najekstravagantnija četvrt Argentine


La Boca, srce Buenos Airesa

Najpoznatija od 48 četvrti Buenos Airesa šarena je radnička četvrt La Boca. Najslikovitija i najekstravagantnija četvrt u gradu u potpunosti se razlikuje i od starog i od modernog Buenos Airesa. Romantičari kažu da je tango rođen upravo ovdje. Ipak, potrudite se ne ići u ovu četvrt u kasne noćne sate...

Do kasnog 19. stoljeća La Boca je bila glavna luka Buenos Airesa. Naziv La Boca znači usta, što slikovito označava ušće rijeke Riachuelo kroz koju su na kontinent ulazila sva plovila pristigla iz daleke Europe. Ovo je prvo mjesto na kojem su doseljenici pristigli u Argentinu.

la_boca_8_flickr
Lučki dio četvrti La Boca

Caminito, ulica tanga 

Drvene šarene kućice četvrti postale su dom brojnih umjetnika koji upravo ovdje skupljaju inspiraciju za svoja djela. U četvrti se smjestila popularna 100 metara duga pješačka ulica Caminito poznata po čestim izvedbama tanga na otvorenom. Ova je ulica za turiste najsigurnija u čitavoj četvrti. Ovdje će vas dočekati brojni zaposlenici restorana i pokušati vas uvesti baš u njihov restoran.

caminito_1_flickr

caminito_3_flickr

la_boca_9_flickr

la_boca_6_flickr

la_boca_7_flickr

Caminito je i naziv tipičnog argentinskog tanga, stoga ćete u ovoj ulici naći i brojne suvenirnice s tango povezanim predmetima, kao i mnoge galerije. La Boca ima brojne tango klubove, ali i talijanske kavane.

caminito_2_flickr caminito_4_flickr

Stadion popularnih Boca Juniorsa 

Ljubitelji nogometa sigurno će posjetiti dom kluba Boca Juniors, slikoviti stadion La Bombonera i muzej u sklopu stadiona. Ovaj je klub jedan od omiljenih argentinskih nogometnih klubova, što je velika stvar za klub obzirom da su Argentinci narod koji naprosto obožava nogomet.

boca_juniors_1 boca_juniors_2

boca_juniors

Popularno susjedstvo obavezno je odredište brojnih turista koji posjećuju glavni grad Argentine. Uvriježeno je pravilo za sigurnost turista koji posjećuju La Bocu: što su kuće svježije obojane to je taj dio četvrti sigurniji za turiste! Stoga držite se glavnih turističkih zona i uživajte u najekstravagantnijoj argentinskoj četvrti.

la_boca_1_flickr

la_boca_2_flickr

la_boca_3_flickr

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila