Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Karneval u Rijeci vas zove!


Riječki karneval 2012. godine

I ove godine Rijeka širom otvara vrata svim ljubiteljima smijeha i dobre zabave! Riječki karneval 2012. godine trajat će sve do 22. veljače i svim posjetiteljima ponudit će pregršt zbivanja. Zbog odlične organizacije i brojnih događanja u vrijeme karnevala, Riječki se karneval pozicionirao kao 3. karneval na svijetu! Svaka čast organizatorima!

U više od mjesec dana trajanja karnevala, u Rijeci će se održati brojni koncerti, izložbe, predstave, redute i fešte. Kao vrhunac cijele karnevalske svečanosti biti će velika Međunarodna karnevalska povorka prepuna maštovitih i originalnih maskiranih i vrlo veselih ljudi. Ova je povorka poznata po paradi stotina alegorijskih kola. Danas u povorci sudjeluje preko deset tisuća sudionika iz desetak zemalja svijeta. Sve ovo rezultira pravim vatrometom boja, oblika i zvukova. Paradu uvijek promatraju brojni gledatelji. Pogledajte program Riječkog karnevala.

Riječki kraj ima pokladnu tradiciju dugu 600 godina. Na tim temeljima, kao i pod utjecajem venecijanskog i austrijskog građanskog karnevala, od 1982. godine Riječki se karneval sve više razvija. Danas je Riječki karneval međunarodna manifestacija i uvršten je na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi.  

Ključevi grada već su predani meštru Karnevala! Na vama je da otputujete u Rijeku i posjetite Riječki karneval

medjunarodna_karnevalska_povorka_1

medjunarodna_karnevalska_povorka_2

medjunarodna_karnevalska_povorka_3

medjunarodna_karnevalska_povorka_5
Fotografije: stranice Riječkog karnevala 

SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila