Mjesto za sve ljubitelje putovanja

Što posjetiti u Londonu?


Pet dana sunca u Londonu

Ovo ljeto prijateljica i ja dogovarale smo se da otputujemo negdje na nekoliko dana. Prvo se nismo mogle odlučiti gdje ćemo ići, ali onda nam se pridružio moj brat koji je inzistirao da putujemo u London jer je on htio obići nogometne stadione Chelsea i Arsenala. Odlučili smo da sami organiziramo put, rezervirali avionske karte, hotel, easy bus...

Putovali smo u nedjelju iz Zagreba. U London smo stigli za dva sata, smjestili se u hotel i odmah krenuli u obilazak centra.

Prvo smo obišli Buckinghamovu palaču, prošetali se do Big Bena i London Eye-a. U cijenu karte za vožnju na London Eye-u uključeno je i 4D kino u koje možete ići prije ili poslije vožnje. 4D kino je fenomenalno, dok gledate s naočalama 4D imate osjećaj da letite zajedno s pticom koja leti iznad Londona... Kada zaranjate u vodu, šprica vas voda iz cjevčica, kada vjetar zapuše u flimu, u kinu zaista puše vjetar, kada je magla u Londonu unutar kina je prava magla i zaista imate osjećaj da ste u tom filmu... S London Eye-a se pruža pogled na cijeli London koji je stvarno predivan grad.

IMG_2997

P7062515

IMG_3020

P7042479

P7052493

Londonski muzeji

Drugi dan smo obišli Sherlock Holmes muzej, zatim Madame Tussauds što je kuća voštanih figura svih poznatih svjetskih ličnosti. Unutar muzeja bili smo i u kući strave i vozili se vlakićem kojim prolazite kroz povijest Londona.

IMG_3030

P7032412

P7032402

Ulica Beatlesa u Londonu

Zatim smo otišli i do Abbey Road-a, poznate ulice Beatlesa gdje su imali svoj studio, te pješački prijelaz na kojemu su se Beatlesi slikali za naslovnicu svojega albuma. I mi smo se slikali na tome prijelazu. Vozači koji su se zaustavili na tom pješačkom prijelazu stvarno su bili strpljivi jer bilo je mnogo turista koji su se baš tada htjeli slikati.

Candem Town

Nakon toga metroom smo otišli do Candem Town-a, dijela grada gdje ima fenomenalnih dućana, tatoo studija, toliko raznih supkultura... Sve je puno punkera, darkera,ravera. Preporuka je da ne slikate pankere jer čim vide fotiće guraju vas i govore vam da ih ne smijete slikati. Oni malo boljeg raspoloženja vas traže funtu da biste se slikali s njima.

Treći dan smo išli u London Dungeon, kuću strave u kojoj su pravi glumci koji vas plaše i idete iz prostorije u prostoriju prolazeći povijest Londona, ubojstvo Jacka Trbosjeka, kuću ogledala...

Zatim smo se prošetali do muzeja Tate Modern, obišli smo i katedralu St. Pauls, Shakespeare Globe Theatre, Tower Bridge, Tower of London, Whitechapel (dio grada poznat po ubojstvima Jacka Trbosjeka) i Arsenalov stadion ( što je moj brat jedva dočekao).

P7042449

IMG_3049

IMG_3013

IMG_3036

P7042461

P7032436

Četvrti dan išli smo na Piccadilly Circus, obišli i jeli u China Town-u, zatim smo išli u Soho, Trafalgar Sq., zatim Chelsin stadion i Wimbledon stadion.

Peti dan šetali smo u Hyde parku i još se jedanput prošetali po centru i obavili shopping raznih suvenira za uspomenu na London. Inače svaki dan smo od 9.30 do 23 sata obilazili London i niti jedan dan nije padala kiša. London se zaista može cijeli obići za pet dana. To je grad koji vas ostavlja bez riječi...O autoru

Jelena Cvijić

Jelena Cvijić
Jelena živi u Zagrebu i radi u banci, a kada je na godišnjem ili ima slobodan dan, Jelena obožava putovati, slikati, crtati, voli sport, a najviše nogomet...
SvjetskiPutnik.hr - prijavaZaboravili ste pristupne podatke?
Registrirajte se !
Dodaj prijatelja
Slika profila