Planina Table Mountain

Svi koji putuju u Cape Town trebali bi odvojiti vrijeme za posjetiti planinu Table Mountain. Ova je planina jedno od poznatijih planinarskih svjetskih odredišta. Naravno, za popeti se na nju potrebna vam je dobra kondicija kao i planinarska odjeća i obuća i neizostavna voda. Uspon i silazak su podjednako naporni jer često morate prelaziti preko većih stijena. Ne zaboravite na zaštitu od sunca s visokim zaštitnim faktorom jer je ovdje sunce vrlo jako!

Svi oni koji nemaju dovoljno vremena ili želje za priličan pothvat uspona na planinu, mogu se poslužiti žičarom koja vodi do vrha. Nakon uspona žičarom uživajte u laganoj šetnji prirodom i u prekrasnim vidicama na Rt dobre nade.

Ova je veličanstvena planina u studenom 2011. godine imenovana za jedno od novih sedam čuda prirode!

table_mountain_flickr

Dvorac dobre nade

Najstarija građevina u Južnoafričkoj Republici upravo je Dvorac dobre nade. Danas je ovom dvorcu iz 17. stoljeća smješten muzej u kojem možete saznati više o povijesti ovog kraja. U vrijeme kada je dvorac sagrađen more je doticalo njegove zidine!

Dvorac dobre nade za turistički obilazak otvoren je sve dane osim subotom i nedjeljom.

castle_of_good_hope_2_flickr castle_of_good_hope_flickr

Akvatorij "Two Oceans Aquarium"

Akvatorij u Cape Townu nudi pogled u život više od 3.000 oceanskih bića. Akvatorij se smjestio na Portswood Square i jedan je od najboljih akvatorija na svijetu!

Naziv je dobio jer vam prikazuje bića iz dva oceana, Atlanskog i Indijskog i to ga čini jedinstvenim!

akvatorij_2_flickr

akvatorij_flickr

Četvrt Woodstock u Cape Townu

Jedna od najstarijih četvrti Cape Towna naziva se Woodstock. Iz ove četvrti imat ćete jako lijep pogled na luku na sjeveru i na Table Mountain na jugu. Ova je četvrt prepuna života, s brojnim autentičnim trgovinama i restorančićima.

woodstock_flickr woodstock_2_flickr

Plaža Blouberg 

Mjesto koje se jako često nađe na razglednicama iz Cape Towna upravo je plaža Blouberg (zvana i Bloubergstrand ili Blaauwberg plaža). Ovaj je plaža popularna po surfanju i surfanju zmajem (kite surfing). Plaža Blouberg je od centra Cape Towna udaljena 20 minuta vožnje.

Ime plaže u prijevodu znači "plaža plave planine" jer ćete s nje imati prekrasan pogled na planinu Table Mountain. Uz plažu se nalaze brojni restorani i koktel barovi.

blauberg_2_flickr

blauberg_3_flickr blauberg_flickr

Četvrt Bo-Kaap

Muslimanska četvrt Bo-Kaap neizostavno je turističko odredište prilikom posjete Cape Townu. Ovo predgrađe Cape Towna poznato je po žarko obojanim kućicama i uskim ulicama. Brojni stanovnici četvrti Bo-Kaap potomci su robova iz Malezije, Indonezije i raznih afričkih zemalja, koje su na ove krajeve doveli Nizozemci u 16. i 17. stoljeću.

Možete posjetiti Bo-Kaap muzej (zgrada muzeja datira iz 1760. godine) i bolje se upoznati s povijesti ove četvrti. U četvrti Bo-Kaap, ulici Dorp, smjestila se i prva južnoafrička džamija, Auwal, izgrađena 1797. godine. Ovdje su smješteni i brojni restorani s tradicionalnom afričkom kuhinjom i tipičnim jelima za baš ovu četvrt, čiji su recepti stari stoljećima! U četvrti Bo-Kaap naći ćete i brojne galerije i trgovine.

bo_kaap_3_flickr

bo_kaap_2_flickr bo_kaap_flickr

Stadion Cape Town

Veličanstveni stadion u Cape Townu ugostio je osam utakmica na Svjetskom nogometnom prvenstvu 2010. godine. Stadion ima kapacitet od 55.000. Danas se u njemu održavaju koncerti kao i razni nogometni i ragbi događaji. Stadion je otvoren za organizirane turističke obilaske.

stadion_cape_town_2_flickr

stadion_cape_town_flickr

Centar Cape Towna

Centar Cape Towna je pravi centar dobre zabave. Možete posjetiti prodavače cvijeća u ulici Adderley, ili obići neku od brojnih tržnica na kojima možete proučiti neobično voće i povrće. Tu su i brojni muzeji i fantastični restorani od kojih brojni nude tradicionalne specijalitete. Brojni kafići nude živu glazbu.

Centar Cape Towna najbolje je obići neopterećenom šetnjom ili unajmljenim biciklom.

cape_town_2_flickr

adderley_2_flickr
Prodavači cvijeća u ulici Adderley

adderley_flickr
Jedan od romantičnijih načina obilaska Cape Towna

Boardanje na pijesku

Svi ljubitelji boardanja sigurno će htjeti okušati svoje sposobnosti na pijesku. Jedan od najuzbudljivijih avanturističkih sportova koji vam nudi južna Afrika upravo je sandboarding! Atlantis dine nalaze se na 40 minuta vožnje od centra Cape Towna.

sandboarding_flickr